Bill Gates a dat un nou tun! E de neoprit. E incredibil ce a făcut miliardarul

May 1, 2013 - Los Angeles, California, U.S - Bill Gates, co-Chair and Trustee, Bill & Melinda Gates Foundation, speaks in a panel ''Investing in African Prosperity'' during the Milken Institute Global Conference on Wednesday, May 1, 2013 in Beverly Hills, California. (Credit Image: © Ringo Chiu/ZUMAPRESS.com)

Warren Buffett și Bill Gates au planuri mari într-un oraș din America, pentru a ajuta la înlocuirea centralelor pe cărbune. TerraPower, start-up-ul fondat de Bill Gates pentru a revoluționa proiectarea reactoarelor nucleare, a ales Wyoming ca locație preferată pentru primul său reactor demonstrativ. Construcția reactorului nuclear va oferi locuri de muncă pentru 2.000 de oameni, a declarat CEO-ul TerraPower, Chris Levesque.

Warren Buffett și Bill Gates construiesc o nouă centrală nucleară, într-un oraș din Wyoming, pentru a ajuta la înlocuirea centralelor pe cărbune, potrivit CNBC.

Și mai important este că centrala va oferi locuri de muncă în domeniul energiei curate unei regiuni dominate de industria cărbunelui și a gazului. În prezent, o centrală electrică locală, o mină de cărbune și o uzină de procesare a gazelor naturale oferă, împreună, peste 400 de locuri de muncă, un număr considerabil pentru o regiune care numără aproximativ 3.000 de locuitori.

„Noua industrie care ajunge într-o comunitate nu poate fi decât o veste bună”, a declarat primarul din orașul Kemmerer, William Thek.

Reactorul va furniza o sarcină de bază de 345 de megawați, cu potențialul de a-și extinde capacitatea la 500 de megawați

Pentru TerraPower, alegerea locației a fost o problemă care a depins de factori geologici și tehnici, cum ar fi condițiile seismice și de sol și sprijinul comunității.

Odată construit, reactorul va furniza o sarcină de bază de 345 de megawați, cu potențialul de a-și extinde capacitatea la 500 de megawați. Mai precis, 1 gigawatt, sau 1.000 megawați, va alimenta un oraș de dimensiuni medii, iar un oraș mic poate funcționa cu aproximativ 1 megawatt. Acest tip de reactor, care funcționează pe baza unei răciri cu sodiu, permite centralei să se oprească rapid în cazul unei urgențe catastrofale, precum în cazul catastrofei de la Cernobîl.

Tehnologie dezvoltată cu japonezii de la Hitachi

Față de centralele nucleare tradiționale, noua centrală va folosi Natrium, o tehnologie dezvoltată împreună cu japonezii de la Hitachi. Investiția va fi de aproximativ 4 miliarde de dolari, iar centrala ar urma să intre în funcțiune în 2028.

„China și Rusia continuă să construiască noi fabrici cu tehnologii avansate, precum a noastră, și încearcă să exporte aceste centrale în multe alte țări din întreaga lume”, a spus Levesque. „Guvernul SUA a fost îngrijorat de faptul că America nu a avansat deloc în acest sens”, a precizat Chris Levesque.