"Bill Gates al Marii Britanii", dispărut fără urmă. Miliardarul Mike Lynch și alte șase persoane sunt de negăsit, după ce yachtul pe care se aflau a fost lovit de o furtună puternică.
„Bill Gates al Marii Britanii”, dispărut fără urmă
Un bărbat a decedat și șase persoane, inclusiv miliardarul tech Mike Lynch, cunoscut ca „Bill Gates al Marii Britanii”, sunt date dispărute după ce un iaht de lux a fost lovit de o furtună puternică.
Yachtul de 56 de metri, cunoscut sub numele de Bayesian și înregistrat în Marea Britanie, s-a scufundat cu 22 de persoane la bord, cu puțin înainte de răsăritul soarelui, potrivit informațiilor furnizate de paza de coastă italiană.
Deși numele persoanelor decedate și dispărute nu au fost divulgate imediat, o sursă familiarizată cu operațiunea de salvare a confirmat că Mike Lynch nu a fost găsit. Paza de coastă italiană a precizat că persoanele dispărute erau cetățeni britanici, americani și canadieni. Printre cele 15 persoane salvate se numără și un copil în vârstă de un an.
În ultimele zile, Italia a fost lovită de furtuni severe și precipitații abundente, care au provocat inundații și alunecări de teren, afectând grav nordul țării, după săptămâni de căldură intensă.
Opt dintre persoanele salvate au fost transportate la spitalele locale, iar toate erau în stare stabilă, conform raportărilor mass-media locale. Căpitanul unei ambarcațiuni aflate în apropiere a declarat că, atunci când furtuna a lovit, a pornit motorul pentru a menține controlul asupra navei și a evita o coliziune cu yachtul Bayesian.
Despre Mike Lynch
Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, este cunoscut pentru afacerile sale în domeniul IT. În luna iunie, acesta a fost achita de un juriu din San Francisco în legătură cu acuzațiile de fraudă legate de vânzarea companiei sale de software, Autonomy, către Hewlett-Packard pentru 11 miliarde de dolari în 2011.
Această tranzacție a consolidat reputația lui Lynch ca fiind echivalentul britanic al lui Bill Gates. Cu toate acestea, Hewlett-Packard (HP) a dezvăluit ulterior că valoarea reală a companiei Autonomy era cu 8,8 miliarde de dolari mai mică decât suma plătită pentru achiziție.
După ce a fost achitat în procesul penal, în care a decis să se apere pe cont propriu, Lynch s-a declarat „mulțumit”. El a negat în fața juraților orice faptă greșită, dând vina pe Hewlett-Packard pentru erorile apărute în procesul de integrare a celor două companii.