Bill Gates anunță finalul pandemiei! Când se va termina totul? Miliardarul a spus-o clar

Într-o nouă postare pe blogul său, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat că faza critică a pandemiei se va încheia anul viitor.

”Ar putea fi o nebunie să facem încă o predicție, dar eu cred că faza critică a pandemiei se va încheia în anul 2022”, a scris Bill Gates.

Miliardarul mai spune că se aștepta ca finalul pandemiei de coronavirus să fie mai aproape, însă acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauza tulpinii Delta și a eforturilor autorităților de a convinge lumea să se vaccineze.

Noua tulpină este îngrijorătoare

De asemenea, Bill Gates a mai spus că tulpina Omicron este îngrijorătoare, însă viteza de detectare a noilor variante combinată cu progresul în domeniul vaccinurilor și medicamentelor antivirale, îl determină să aibă speranța că SARS CoV-2 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în orice alt moment al pandemiei de până acum”, a spus el. „Suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare”, a adăugat el.

Tot pe blogul personal, acesta a mai spus că omenirea va avea, în curând, mai multe date despre noua mutație, respectiv cât de bine protejează actualele vaccinuri și infecțiile anterioare, având în vedere că cercetătorii, inclusiv cei pe care Fundația Bill & Melinda Gates îi sprijină, lucrează pentru a afla mai multe.

Cum poate fi redusă mortalitatea cauzată de COVID-19

Cofondatorul Microsoft a mai scris că vaccinurile și antiviralele ar putea ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul (…) Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva lui și a gripei în fiecare toamnă”, a mai spus el.

Bill Gates recomandă investiția în vaccinurile anti-covid

Fondatorul Microsoft consideră că autoritățile nu s-au preocupat deloc de prevenţia infectării populației, dar, din fericire, am avut noroc toți. Bill Gates consideră că norocul nostru a fost datorat vaccinurilor cu ARN mesager. În ciuda acestui fapt, el atenţionează că nu trebuie să ne relaxăm şi că data viitoare s-ar putea să nu mai fim la fel de norocoși, potrivit time.com.

În ciuda avertismentelor sale, Bill Gates anticipează că perioada pandemică se va finaliza anul următor.