Fondatorul Microsoft, Bill Gates, are de ce sa se teama: nu mai este cel mai bogat om al Planetei! Locul lui a fost luat de catre mogulul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim.

 

In urma cu trei luni, Slim s-a strecurat discret pe langa americanul Warren Buffett (locul al doilea in ierarhia mondiala a celor mai bogati oameni) si acum se pare ca este chiar si deasupra legendarului Gates.

 

Publicatia financiara mexicana Sentido Común sustine ca valoarea actiunilor grupului America Movil condus de Slim a crescut exponential, ceea ce il transforma de “Don Carlos” in “number one”.

 

Carlos Slim are o avere estimata in acest moment la 67,8 miliarde de dolari, echivalent cu 8% din PIB-ul Mexicului. In acelasi timp, averea lui Gates se apropie de 59,2 miliarde de dolari. Cei 8,6 miliarde de dolari sunt decisivi pentru a-i acorda lui Slim titlul de “Numero Uno”.

 

Actiunile imperiului de telecomunicatii pe care Slim il detine au crescut cu 27% in trimestrul al doilea, perioada in care actiunile Microsoft s-au apreciat timid, cu doar 5,7%. De asemenea, actiunile bancii Inbursa (condusa tot de Carlos Slim) au crescut in perioada mentionata cu aproape 20%.

 

Sursa: Guardian.uk