Biocarburanţii din ce în ce mai contestaţi de Uniunea Europeană

Locul pe care il ocupa biocarburantii in lupta pentru reducerea emisiilor poluante este din ce in ce mai contestat in sanul Uniunii Europene. Ministrii Mediului din cele 27 de state membre s-au intalnit astazi la Bruxelles pentru a-si exprima intentia de a pune la punct un plan de reducere  cu 20% a emisiilor poluante pana in 2020. Riscul pe care il presupune utilizarea biocarburantilor, conform Uniunii Europene, este ca agricultorii se vor axa mai mult pe productia plantelor

Locul pe care il ocupa biocarburantii in lupta pentru reducerea emisiilor poluante este din ce in ce mai contestat in sanul Uniunii Europene.

Ministrii Mediului din cele 27 de state membre s-au intalnit astazi la Bruxelles pentru a-si exprima intentia de a pune la punct un plan de reducere  cu 20% a emisiilor poluante pana in 2020.

Riscul pe care il presupune utilizarea biocarburantilor, conform Uniunii Europene, este ca agricultorii se vor axa mai mult pe productia plantelor folosite in fabricarea biocarburantilor in detrimentul plantelor aliementare. Acest lucru va determina cresterea preturilor la alimente.

Comisia Europeana a trasat criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un carburant pentru a putea purta denumirea de "biocarburant": sa fie numai de origine naturala si sa permita reducerea cu 35% a emisiilor de CO2 fata de carburantii fosili.

Data: 3 martie 2008

Sursa: Capital.fr