„Dacă vorbim de informatizare, de introducerea calculatoarelor, de baze de date, vorbim de îmbogăţirea unor producători? Nu, vorbim de modernizare. Nu poţi să ai modernizare fără să ai informaţie, baze de date, instrumente moderne de analiză de risc şi de administrare. Cine se opune astăzi informatizării ANAF, susţine haosul din care se fac miliarde de către hoţi”, a spus Biriş.
El a precizat că nu este nevoie de reducerea TVA, ci de folosirea acelor bani pentru investiţii.
„Noi spunem că nu avem nevoie de reducerea TVA. Avem nevoie de investiţii, cu banii ăştia să facem autostrăzi, şcoli. Analfabetismul copiilor noştri din şcoală este uriaş, trebuie plătiţi dascălii mai bine. Nu scădeţi TVA! Solicităm Guvernului să accelereze implementarea sistemelor informatice de care se face vorbire în Programul de guvernare. Ajunseseră să se laude în 2015 că un indicator că a scăzut evaziunea este faptul că a crescut consumul de hârtie pentru case de marcat. În 2015, ţara care e pe podium în ceea ce priveşte viteza de internet, noi ne lăudăm că au crescut vânzările de role de case de marcat”, a afirmat Gabriel Biriş.
a faptului că toate măsurile economice care s-au aplicat din 2017 au fost lipsite de logică, iar acum se încearcă demonizarea oamenilor de afaceri.
„Pe alocuri şi în presa de astăzi vedem că se produce o anume demonizare a omului de afaceri, susţinându-se lăcomia lui că nu a vrut să garanteze mărirea salariului net şi tot felul de alte măsuri care ne-au fost aruncate dinspre Guvern. Ce vrem noi, mediul de afaceri, este transparenţă, predictibilitate, stabilitate, egalitate în faţa legilor economice şi aşa mai departe. Ce vrem noi, oamenii de afaceri, este mai mult decât toate aceste măsuri. Este logică. Ceea ce a caracterizat multe dintre măsurile economice pe care le-am văzut în 2017 a fost lipsa totală de logică a acestora. Atunci când tu, cel mai interesat, spui ‘Nu mai îmi reduceţi dividendele, că n-am nevoie’,’Nu-mi reduceţi impozitarea de la 16% la 10%, că n-am nevoie’, ‘E o exagerare să se mai reducă TVA, pentru că alimentăm consumul’, e clar că avem o problemă de logică din partea celor care iniţiază aceste măsuri. Vrem logică!”, a spus Pogonaru.