În cursul percheziţiilor de la sediul Renault din Guyancourt, care au avut loc în urma scandalului de spionaj industrial făcut public la începutul acestei luni, stau acuzaţiile că 3 angajaţi ai producătorului auto francez au furnizat informaţii confidenţiale în străinătate.

Jean Reinhart, avocatul Renault, a criticat miercuri activitatea DCRI, într-un interviu difuzat de ‘France Info’. Avocatul a acuzat DCRI că a furnizat mass-mediei informaţii care ar putea prejudicia în mod general imaginea companiei franceze.

‘Renault nu va fi un nou Bettencourt’, a afirmat avocatul, referindu-se la scandalul fabricantului de cosmetice L’Oréal. Jean Reinhart susţine că DCRA ar fi trunchiat informaţiile oferite presei pentru a atenua efectele scandalului de spionaj industrial.

Conform unei surse anonime citată de AFP, DCRI nu dispune de nici un element de investigare cerut conform uzanţelor Renault şi nu i-a audiat pe cei trei directori concediaţi de Renault.

Preşedintele director general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat pentru ‘Journal du dimanche’ că acest caz vizează strategia grupului în privinţa maşinilor electrice, o miză colosală pentru Renault, care a investit patru miliarde de euro alături de aliatul său japonez Nissan.
SURSA: Agerpres