Atingerea acestei borne a durat aproape 12 ani, primii Bitcoin fiind minați pe 9 ianuarie 2009. Experții estimează, pe baza activităților din rețea și a pragului de înjumătățire al Bitcoin, că restul criptomonedelor nu vor fi minate până în 2140.
Potrivit directorului executiv CryptoVault, Kjetil Hov Petersen, deși mulți ar putea considera aceasta o cantitate minoră, unitățile rămase ar putea simboliza cel mai bine epoca de minerit Bitcoin care va urma, scrie Bitcoinst.
Rrestul celor două milioane de critpomonede nu vor intra pe deplin în circulație până în aproximativ anul 2140. Asta pentru că rata cu care sunt produse monedele se reduce la jumătate, la fiecare 210,000 de blocuri.
După cum demonstrează o examinare blockchain, rețeaua a depășit acum pragul de 19 milioane de criptomonede. Exploatarea celui de-al 19 milion de BTC a avut loc pe blocul 730.000 al rețelei.
Cel de-al 18.500.000 de milion de Bitcoin a fost extras în septembrie 2020, deoarece rata actuală de emitere este de 6,25 Bitcoin pe bloc.
Deși s-ar părea că cea mai populară criptomonedă din lume este pe terminate, programele de înjumătățire ale Bitcoin prevăd că oferta rămasă, de 10%, se va menține până în februarie 2140, conform blockchain.com.
Nakamoto a vrut ca Bitcoin să fie finit
Când Satoshi Nakamoto, creierul din spatele criptomonedei, a construit rețeaua Bitcoin, a stabilit oferta maximă la 21 de milioane, iar studiul sugerează că suma este mai mică de 21 de milioane. Unele estimări susțin că vor exista doar 20.999.817,31 unități de cripto.
Mulți membri ai comunității BTC au salutat momentul istoric de vineri. Pentru că una dintre cele mai distinctive calități ale criptomonedei este oferta sa finită.
Nakamoto a dezvoltat criptomoneda în primul rând ca o formă de aur digital și a plafonat oferta totală de BTC pentru a reproduce oferta finită, în termeni fizici, a metalului prețios.
3,7 milioane de BTC au fost „pierduți” din diverse motive
Bitcoin se bazează pe o rețea de utilizatori care își pun la dispoziție calculatoarele și echipamentele hardware pentru a rezolva milioane de ecuații complexe în fiecare secundă, proces cunoscut colocvial sub denumirea de „minare”.
Firma crypto Chainanalysis estimează că aproximativ de 3,7 milioane de BTC au fost „pierduți” din diverse motive, de la pierderea cheii de acces la moartea proprietarilor.