Bitcoin a crescut cu circa 6%

Luni, 25 martie 2024, Bitcoin a înregistrat o creștere de circa 6%, ajungând la un preț de peste 69.700 de dolari americani per unitate la începutul ultimei săptămâni din martie 2024, conform Coin Metrics.

La rândul său, Ether a urcat cu 5%, atingând 3.575,01 de dolari americani per unitate. Alte criptomonede au înregistrat și ele creșteri, urmând trendul ascendent al Bitcoin. De exemplu, acțiunile MicroStrategy au înregistrat un avans de 17%, în timp ce titlurile Coinbase s-au apreciat cu 9%.

Creșterea Bitcoin a avut un impact pozitiv asupra sectorului minier

Creșterea Bitcoin a avut un impact pozitiv asupra sectorului minier.

De exemplu, acțiunile companiilor Marathon Digital și Riot au crescut cu 2%, respectiv 6%. Titlurile CleanSpark au înregistrat o creștere de 16%, în timp ce acțiunile Cipher Mining s-au apreciat cu 12%.

Investitorii par să își tempereze vânzările de acțiuni din fondurile tranzacționate la bursă bazate pe Bitcoin

Vă amintim că, săptămâna trecută, Bitcoin a suferit o corecție, după ce a atins un vârf istoric de 73.797,68 dolari americani pe unitate la data de 14 martie 2024. Bitcoin a înregistrat o scădere de aproximativ 60.800 dolari americani pe unitate.

Alex Thorn, director de cercetare al Galaxy Digital, a explicat că astfel de corecții sunt în linie cu tendințele istorice pe termen scurt ale pieței bull. Motivul pentru creșterea de luni nu a fost clar definit, însă evoluția prețului Bitcoin în martie 2024 a fost marcată de atingerea de noi vârfuri urmate de retrageri considerate sănătoase. Alex Thorn a dezvăluit că investitorii par să își tempereze vânzările de acțiuni din fondurile tranzacționate la bursă bazate pe Bitcoin.

Alex Thorn
Alex Thorn (SURSA FOTO: LinkedIn)

Prețul Bitcoin este influențat în mod tradițional de dinamica cererii și ofertei. În ceea ce privește interesul pentru aur, se pare că asistăm la o posibilă schimbare structurală. Aceasta resaltă atât din sondajele realizate printre investitori, cât și din tendințele recente ale fluxurilor de capital în ETF-uri. Intrările de capital în ETF-urile Bitcoin au fost în paralel cu retrageri din ETF-urile de aur.

Cu toate acestea, acest fenomen nu exercită o presiune semnificativă asupra prețului aurului în prezent. Explicația rezidă în faptul că interesul investitorilor reprezintă doar o parte din cererea globală pentru aur. Deși ETF-urile constituie o parte minoră din totalul deținerilor de aur, tendințele recente încep să submineze argumentele tradiționale pro aur, în timp ce această criptomonedă își consolidează atractivitatea, mai ales în rândul investitorilor mai tineri care adună active.