Bitcoin a crescut miercuri, împreună cu acţiunile de pe Wall Street. Evoluția a fost înregistrată după ce indicele preţurilor de consum din SUA, în aprilie, a arătat că inflaţia a încetinit faţă de luna precedentă.

Prețul Bitcoin a urcat cu mai mult de 5%

Astfel, preţul criptomonedei a urcat cu mai mult de 5%, având cea mai bună evoluţie din 25 martie. În momentul de față, se află la valoarea de 64.910,57 USD, conform datelor publicate de Coin Metrics.

Mai mult, criptomoneda s-a tranzacţionat la un moment dat peste media sa din ultimele 50 de zile pentru prima dată din 13 aprilie. Totuși, a scăzut din nou sub acest nivel.

Un analist a oferit mai multe explicații despre acest fluctuații.

„Un IPC puţin mai mic decât aşteptările a mărit modest şansa unei reduceri a dobânzii cheie, care este încă o influenţă puternică pentru preţul bitcoin. După ETF-uri şi înjumătăţire, următorul catalizator major este reducerea dobânzii. Este posibil ca Bitcoin să rămână limitat şi să se tranzacţioneze împreună cu punctele de date macro, până când vom vedea o cale mai clară pentru reducerea ratei”, a declarat Owen Lau, analist la Oppenheimer, pentru CNBC.

Indicele preţurilor de consum a crescut cu 0,3% faţă de martie

Biroul de Statistică a Muncii al Departamentului Muncii a raportat că indicele preţurilor de consum a crescut cu 0,3% faţă de martie. Acesta a fost puţin sub estimarea Dow Jones, de 0,4%.

Potrivit sursei menționate, prețurile de consum sunt în continuare în creştere cu 3,4% faţă de un an în urmă.

Leena ElDeeb, analist la 21Shares, a explicat că „am putea asista la o revenire a apetitului investitorilor pentru activele cu risc”. În această categorie se află și criptomonedele.

„În vreme ce IPC-ul de bază al SUA s-a redus pentru prima dată în şase luni, am putea asista la o revenire a apetitului investitorilor pentru activele cu risc, cum ar fi cripto, instigând mai multe fluxuri către ETF-urile spot bitcoin, care au fost deosebit de liniştite”, a spus Leena ElDeeb.

Totuși, recuperarea ar putea fi lentă, spune ea. De obicei, ratele mai mari ale dobânzilor fac mai puţin atractive activele cu risc.

„Deşi reducerile dobânzilor sunt încă în discuţie, recuperarea ar putea fi lentă. De obicei, ratele mai mari ale dobânzilor fac mai puţin atractive activele cu risc, cum ar fi acţiunile tehnologice şi bitcoin, deoarece investitorii pot asigura randamente substanţiale de la opţiuni mai sigure, cum ar fi Trezoreria SUA”, a adăugat analistul.

Amintim că Bitcoin deţine o poziţie unică, atât ca activ cu risc, cât şi ca activ fără risc. Astfel, mulţi investitori au o viziune pe termen lung asupra criptoactivului, potrivit explicațiilor oferite de ElDeeb.

Potrivit analistului, politicile Fed pot induce volatilitatea Bitcoin pe termen scurt. În schimb, acestea nu schimbă fundamental traiectoria pe termen lung.