Bitcoin, evoluție slabă și stagnări de preț

criptomonede bitcoin ethereum

SURSA FOTO: Dreamstime

Săptămâna trecută, Bitcoin a înregistrat o schimbare de direcție, iar creșterile sale recente s-au oprit. Criptomoneda a început săptămâna tranzacționându-se sub 47.000 de dolari, crescând luni la un maxim de 47.635 de dolari pe eToro, scrie Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Bitcoin evoluție slabă și stagnări de preț

Dar evoluția sa a fost slabă în restul săptămânii, coborând vineri sub 44.000 de dolari. Cu toate acestea, a recuperat puțin în weekend, iar acum se tranzacționează în jurul valorii de 45.800 de dolari.

Între timp, Ether a continuat să crească constant pe parcursul săptămânii, în ciuda unei schimbări uriașe de direcție vineri. Criptomoneda a început săptămâna tranzacționându-se în jurul valorii de 3.250 de dolari, urcând joi la 3.370 de dolari. Vineri, însă, tokenul a suferit o răsturnare majoră, coborând până la 3.192 de dolari. Cu toate acestea, a avut loc o recuperare rapidă în weekend și acum se tranzacționează puternic. la peste 3.450 de dolari.

În ultima lună, piețele cripto par să fi urmat un traseu similar cu cel al acțiunilor, care au fost afectate de tensiunile geopolitice și de creșterea ratelor dobânzilor. Revenirea din ultima lună a fost încurajatoare, dar token-urile continuă să se mențină într-un interval destul de restrâns, în căutarea unor factori mai pozitivi care să consolideze prețul.

Investitorii care speră într-o nouă creștere se vor bucura să audă că operatorii de stablecoin, cum ar fi Terra, au continuat să cumpere volume mari de token-uri, dar, dincolo de asta, piața se află încă într-o perioadă de incertitudine, pe măsură ce evenimentele globale se derulează.

19 milioane de bitcoin deja minați

De Ziua Păcălelilor din aprilie a apărut cel de-al 19-lea milion de bitcoin și, odată cu acesta, a început numărătoarea inversă pentru ultimele două milioane de token-uri care urmează să fie minate.

Deși este o piatră de hotar notabilă, nu există încă prea multe indicii că va avea un impact puternic asupra pieței. Mineritul de Bitcoin este conceput astfel încât, cu cât sunt create mai multe, cu atât devine mai dificilă crearea altora. Faptul că ne apropiem de ultimele milioane rămase înseamnă că procesul va deveni mai lent decât a fost în ultimul deceniu pentru creșterea token-ului.

Cu toate acestea, adevărata schimbare sistemică are loc atunci când rețeaua trece prin așa-numitul proces de „halving”. Acest lucru se întâmplă atunci când procesul de minerit devine, în esență, de două ori mai greu sau de două ori mai puțin profitabil. Următoarea „înjumătățire” a bitcoin pare să aibă loc în 2024, în condițiile actuale.

Dacă acest lucru va avea sau nu un impact decisiv asupra prețului bitcoin, timpul ne va spune. Criptoactivul a fost conceput pentru a fi în mod inerent deflaționist, cu puține token-uri în piață și procese dificile pentru crearea de noi token-uri. Adoptarea are un de asemenea un impact uriaș și, în linii mari, acest lucru a mers doar într-o singură direcție.

Fondatorul Ethereum laudă „maximalismul” bitcoin

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a publicat vineri un eseu în care a lăudat aspectele pozitive ale așa-numitului „maximalism al bitcoin”, însă momentul în care a fost postat, care a avut loc pe 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor, a făcut ca unii observatori să pună la îndoială veridicitatea acestuia.

Postarea intră în detalii despre ethosul maximalismului bitcoin – care, în esență, respinge viabilitatea altor criptoactive și se opune schimbării bitcoinului. Propria creație a lui Buterin, Ethereum, este, de obicei, cea mai mare țintă a ” maximalismului” bitcoin.

Momentul în care a fost publicată postarea a făcut ca observatorii să se îndoiască de seriozitatea acesteia. Dar blogul pare să analizeze cu seriozitate unele dintre problemele cu care se confruntă criptoactivul în prezent, inclusiv “bad actors” și alte aspecte negative, apărând în același timp maximalismul bitcoin ca o mișcare care cuprinde atât bogați, cât și săraci.

În cele din urmă, Buterin pledează pentru ca bitcoin să rămână în mod fundamental doar o monedă digitală – „doar bani”, în loc să propună modificarea cazurilor sale de utilizare. Această constanță, în loc să-i îndepărteze pe oameni, devine o trăsătură esențială a sistemului care este în cele din urmă promovat ca o monedă globală alternativă digitală-nativă.