Bitcoin a atins joi un nou maxim istoric de peste 69.000 de dolari. Criptoactivul a scăzut însă rapid după aceea, coborând până la 62.417 dolari în timpul tranzacțiilor de sâmbătă. Apoi prețul și-a revenit într-o oarecare măsură, ajungând să se tranzacționeze în prezent la peste 65.600 de dolari.

Între timp, Ethereum a cunoscut o săptămână de tranzacționare oarecum volatilă, în ciuda atingerii recente a propriului său maxim, puțin sub 4.850 de dolari, scăzând până la 4.536 de dolari duminică. Criptoactivul se tranzacționează acum la mijlocul acestui interval, în jurul valorii de 4.700 de dolari. 

Miami va plăti cetățenilor randamente în bitcoin

Municipalitatea din Miami se pregătește să plătească randamente în bitcoin locuitorilor săi, bazate pe staking prin portofoliul de criptoactive deținut de oraș.

Măsura a fost anunțată de primarul orașului Miami, Francis Suarez, la CoinDesk TV. Venitul din randamentul în bitcoin provine din staking-ul propriului criptoactiv MiamiCoin al orașului, care a adus câștiguri de aproximativ 21 de milioane de dolari în ultimele trei luni.

Municipalitatea analizează modalități de a introduce portofele digitale pentru a distribui randamentul către rezidenți, fiind probabil necesar un sistem de înregistrare și verificare pentru a se asigura că numai persoanele care locuiesc în perimetrul orașului beneficiază de acest program. 

Miami s-a afirmat în timpul pandemiei ca un centru financiar alternativ la New York, cele două orașe fiind într-o concurență acerbă pentru a atrage talente și companii. La începutul lunii, Suarez a anunțat că va accepta un salariu plătit exclusiv în bitcoin. 

Lanțul de cinematografe AMC acceptă bitcoin

Lanțul de cinematografe AMC a început să permită clienților să-și plătească biletele de intrare folosind criptoactive.

Compania va accepta bitcoin, ethereum, bitcoin cash și litecoin pentru plățile online. În mod notabil, însă, lipsește posibilitatea de a plăti pentru produsele  achiziționate în persoană la cinema, cum ar fi popcornul sau alte gustări. 

Directorul general al AMC a confirmat pe Twitter, la 12 noiembrie, că lanțul va accepta acum unele criptoactive și a adăugat că firma lucrează pentru a adăuga și plăți în dogecoin.

„Vești extraordinare! Așa cum am promis, multe modalități noi pentru a plățile online la AMC.  ACUM acceptăm cu mândrie: tobele, vă rog… Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin. De asemenea, Apple Pay, Google Pay, PayPal. Incredibil, acestea reprezintă deja 14% din totalul tranzacțiilor noastre online! Urmează Dogecoin.”

 

Identitatea lui Satoshi Nakamoto este în joc într-un proces din Florida

Procesul în care familia unui bărbat decedat și partenerul său de afaceri se judecă în legătură cu proprietatea asupra unui milion de bitcoin ar putea dezvălui adevărata identitate a fondatorului Bitcoin.

Familia decedatului susține că bărbatul și partenerul său de afaceri au fost împreună „Satoshi Nakamoto” – sau creatorii bitcoin. Custodia celor un milion de bitcoin se află la pârâtul din acest caz, iar familia intenționează să demonstreze că, în calitate de co-creatori, are dreptul la jumătate din avere.

Paratul, Craig Wright, a pretins ani de zile că este fondatorul bitcoin, lucru contestat în mare măsură de comunitatea cripto. Familia fostului său partener de afaceri (decedat în prezent), David Kleinman, afirmă că cei doi au lucrat împreună la crearea bitcoin și au și minat criptoactivul împreună. 

În timp ce apărarea susține că are dovezi că Wright este singurul creator al celui mai mare criptoactiv din lume, familia lui Kleinman spune că are dovezi că cei doi au colaborat împreună la proiect. 

Pentru pasionații de criptoactive, însă, este puțin probabil ca acest proces să confirme cine este adevăratul fondator. În schimb, singura dovadă reală a identității lui „Satoshi Nakamoto” va fi cheia privată și capacitatea de a transfera o parte – sau chiar toată – din rezerva verificată de un milion de BTC de la locul său.