Vești proaste pe piața criptomonedelor, în special pentru cei care dețin Bitcoin. Publicația CNBC trage un semnal de alarmă și anunță că moneda Bitcoin se depreciază din nou.
Mai exact, potrivit sursei citate, pentru a doua oară în această săptămână, preţul unui Bitcoin a scăzut miercuri sub pragul de 30.000 de dolari. CNBC subliniază faptul că această cădere vine după ce ultimele date au arătat că inflaţia din Statele Unite continuă să se situeze la maximul ultimilor 40 de ani.
În ceea ce privește valoarea înregistrată, potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, criptomoneda a scăzut până la 29.026 dolari, cel mai slab nivel din decembrie 2020. Totodată, menționăm fapte că în urmă cu doar câteva ore, preţul unui Bitcoin oscila în jurul pragului de 30.000 de dolari.
La ce valoare au ajuns Bitcoin și Etherum
Prin raport cu maximul atins în toamna lui 2021, Bitcoin înregistrează un minus de 55%, precizează CNBC.
Nu doar Bitcoin este în această situație ci și criptomoneda Ethereum, a doua cea mai valoroasă monedă digitală. în cursul zilei de miercuri, aceasta s-a depreciat și ea cu 4,4% la 2.300 de dolari, conform datelor CoinDesk.
Menționăm faptul că atât criptomonedele cât şi contractele futures pe acţiuni americane au început să înregistreze pierderi semnificative după ultima decizie luată de Biroul de Statistică a Muncii din SUA.
Mai exact, instituția americană a anunţat că preţurile de consum din luna aprilie au urcat cu 8,3%, puţin peste aşteptările economiştilor chestionaţi de Dow Jones. Practic, cmai recente date au speriat investitorii.
Ce spun analiștii despre evoluția Bitcoin?
În acest sens, cei mai mulți dintre ei au preferat să renunţe la activele de risc, inclusiv la criptomonede. Menționăm faptul că monedele virtuale rămân strâns corelate de indicele S&P 500 şi, mai recent, de Nasdaq Composite, indicele giganţilor tech.
În ceea ce privește estimările de până acum, cei mai mulți analiști consideră că situația va degenera. Mai exact, aceștia sunt de părere că Bitcoin ar mai putea suferi pierderi dacă nu va reuşi să se menţină peste pragul de 30.000 de dolari.
Amintim faptul că estimările acestora vin după ce în cursul săptămânii trecute criptomoneda depăşise pentru scurt timp 40.000 de dolari.