BitDefender este pentru cel de-al doilea an consecutiv partener principal în programul „Stagii pe Bune” organizat de Asociaţia “Studenţi şi profesionişti IT&C” (ASPI). În cadrul proiectului, BitDefender va oferi studenţilor stagii de practică desfăşurate în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2011.
Aflat la a şaptea ediţie, “Stagii pe Bune” îşi propune să ofere studenţilor de la facultăţi cu profil IT&C şansa de a participa la programe de internship în cadrul unor companii de renume din domeniu. Programul se desfăşoară la nivel naţional, cu accent pe cele mai importante centre educaţionale IT&C din România: Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj.
„Stagiile de internship joacă un rol extrem de important în dezvoltarea profesională a tinerilor, fiind cel mai bun mod pentru ei de a se familiariza cu rigorile unui post într-o companie care îi interesează”, a declarat Carmen Buruiană, HR Manager al BitDefender.
„Dincolo de cunoştinţele dobândite la facultate, integrarea într-o echipă  sau cerinţele specifice ale companiei sunt factori la fel de importanţi în alegerea unui loc de muncă. De aceea, experienţa internship-urilor este contactul necesar cu realitatea al studenţilor, dar şi o cerinţă obligatorie la angajare pentru multe companii”, a continuat aceasta. 
BitDefender pune la dispoziţie 18 posturi de junior dezvoltatori C/C++, ingineri testare şi specialişti dezvoltare web. Studenţii şi masteranzii se pot înscrie la stagiile de practică BitDefender pe site-ul www.stagiipebune.ro, începând cu data de 21 martie, până pe 29 mai. Rezultatele selecţiei vor fi afişate pe site, în luna iunie.
Prin programul Academica, înfiinţat în 2009, BitDefender şi-a asumat misiunea de a susţine proiectele dedicate studenţilor şi de a promova excelenţa în educaţie.

 „Academica” este un proiect demarat de BitDefender şi reprezintă un program amplu de educare a studenţilor în domeniul securităţii informatice şi de promovare a excelenţei în educaţie.  În cadrul programului, specialiştii BitDefender susţin o serie de cursuri, seminarii şi workshop-uri în centre universitare, participă alături de studenţi la acţiuni care stimulează inventivitatea şi creativitatea acestora. Cei admişi în program beneficiază de training-uri, cursuri de formare profesională, iar eforturile depuse se concretizează în obţinerea de certificări tehnice şi oportunităţi de angajare.