BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin a realizat un clasament al celor mai periculosi virusi care au infectat calculatoarele romanilor in luna februarie 2007, ajungand la concluzia ca Valentine’s Day a inmultit exponential amenintarile sosite prin e-mail, informeaza un comunicat al companiei. Potrivit Bitdefender, cel mai raspandit virus in februarie 2007 a fost Trojan.Peed.P, care a fost trimis in valuri de spam in intreaga lume, sub forma unor mesaje de Vale
BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin a realizat un clasament al celor mai periculosi virusi care au infectat calculatoarele romanilor in luna februarie 2007, ajungand la concluzia ca Valentine’s Day a inmultit exponential amenintarile sosite prin e-mail, informeaza un comunicat al companiei. Potrivit Bitdefender, cel mai raspandit virus in februarie 2007 a fost Trojan.Peed.P, care a fost trimis in valuri de spam in intreaga lume, sub forma unor mesaje de Valentine’s Day si care a avut un procent de infectare de 14,66% din numarul calculatoarelor pe care a ajuns. Pe locul doi in clasament se afla virusul Win32.Zafi.B@mm cu un procent de infectare de 9,89%, iar pozitia a treia este ocupata de virusul Win32. Netsky.P@mm cu un procent de infectare de 8,38%.
Virusii trimisi prin e-mail ocupa sapte din cele zece locuri ale clasamentului, continuand in acest fel sa fie cei mai raspanditi. Acest lucru indica atat cresterea numarului de mesaje e-mail infectate care circula pe Internet, dar si faptul ca utilizatorii continua sa ignore cele mai elementare reguli de utilizare a e-mailului si acceseaza absolut orice fisiere primesc, precizeaza comunicatul.
Un nou virus aparut luna aceasta este Worm.Allaple.A, care expoateaza vulnerabilitati in Microsoft Windows Server. Sfatul specialistilor BitDefender pentru utilizatori este ca, pe langa folosirea unui antivirus puternic, sa isi mentina sistemele actualizate la zi.
Pe locul patru a fost in februarie BehavesLike: Trojan.Downloader, care se transmite de asemenea prin e-mail. Codul este ascuns in programe care se prezinta ca fiind oficiale, pacalind utilizatorii sa le acceseze. In ianuarie, acest tip de amenintari ocupau peste 36% din infectiile descoperite, iar in februarie numarul s-a stabilizat la 7,96%. BitDefender pune la dispozitia clientilor tehnologia proprietara B-Have care ruleaza aplicatiile intr-un mediu virtual izolat, si care ofera posibilitatea de a contracara instant acest gen de amenintari pentru a identifica daca acestea sunt legime sau au un comportament periculos, se mai arata in comunicat.
BitDefender este o suita de 54 de solutii pentru nevoile de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari. Gama de solutii BitDefender cuprinde pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, antispyware, antirootkit, personal firewall si solutii de administrare a securitatii. Totodata, BitDefender ofera consultanta organizatiilor in realizarea si stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru retelele de calculatoare. BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin cu reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA.
Sursa: Capital 06 Martie 2007