Bitdefender a integrat cele mai performante tehnologii de securitate, recunoscute la nivel global, în aplicațiile Orange Antivirus și Orange Content Lock, pentru protecție de top împotriva amenințărilor informatice și pentru a ușura supravegherea copiilor.

“Androidul este în capul listei creatorilor de viruși pentru mobil pe fondul cotei mari de piață pe care o deține, iar amenințările informatice pentru acest tip de dispozitive mobile se diversifică rapid și devin din ce în ce mai complexe. Fie că urmăresc furtul de informații personale, accesul la conturile bancare sau furtul de bani prin umflarea facturilor utilizatorilor, virușii de Android pot fi extrem de periculoși fiind integrați de foarte multe ori în aplicații legitime. Tocmai de aceea alăturarea soluțiilor de securitate și a celor de control parental serviciilor de comunicații mobile este esențială, iar parteneriatul între furnizorul numărul unu din piața de securitate și liderul pieței de telecom a venit natural”, a declarat Valentin Jurcuț, Business Development Director, România, CEE, CIS, Bitdefender.
 
Soluțiile de securitate Orange Antivirus și Orange Content Lock, dedicate utilizatorilor care folosesc sistemul de operare Android, se regăsesc în abonamentele Orange lansate astăzi. Abonaţii Orange pot descărca aplicațiile din magazinul online GooglePlay și  beneficiază de trafic nelimitat.  
 
“Telefoanele și tabletele sunt prezente în viața clienților noștri mai mult decât orice alt dispozitiv electronic si, în acest context, securitatea pe telefonul mobil a devenit o preocupare majoră pentru Orange. Ne-am dorit să oferim clienților noştri protecția de care au nevoie pe internet, precum și mijloacele de a-și proteja copiii în interacțiunea lor cu dispozitivele mobile”, a declarat Stjepan Udovicic, Marketing Director în cadrul Orange România.
 
Conform studiilor Bitdefender, virușii care trimit SMS-uri la numere premium sunt în top din punct de vedere al numărului de atacuri, iar noile amenințări, ce blochează terminalul și solicită plata unei amenzi sau virușii bancari incep sa înregistreze creșteri.