Black Friday nici nu a început bine că site-urile F64, evoMAG şi PC Garage, care au anunţat startul campaniei de reduceri la 00.00, au picat. Acestea nu au putut fi accesate o bună perioadă de timp.
BLACK FRIDAY 2012 sau VINEREA NEAGRĂ are loc pe data de 23 noiembrie. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi preţuri şi REDUCERI cât mai bune, astfel încât să atragă clienţi cât mai mulţi şi implicit profituri considerabile.
Circa 4,1 milioane de români au auzit de campania de REDUCERI BLACK FRIDAY şi aşteaptă ofertele retailerilor, iar dintre aceştia 59,3%, respectiv 2,43 milioane, sunt interesaţi să facă achiziţii, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus.
Probleme au existat la primul BLACK FRIDAY  din România pentru magazinele care nu au fost suficient de bine pregătite în ceea ce priveşte stocurile de produse. De asemenea, retailerii online au întâmpinat dificultăţi în plasarea comenzilor, dar şi în fluidizarea acestui proces. Unii s-au dovedit a fi învinşi deoarece numărul mare de comenzi plasate a făcut ca serverele acestora să cadă, ceea ce a dus la pierderea clienţilor şi evident a unor sume consistente de bani.