Vanzarile puternice pentru terminalele BlackBerry au dus la majorarea profitului net cu 72% pentru Research in Motion in al doilea trimestru fiscal. Cu toate acestea, compania estimeaza o crestere mai moderata pentru cel de-al treilea trimestru fiscal.

RIM a livrat in al doilea trimestru 6,1 milioane de terminale mobile si a castigat o cota de 54% pe piata smartphone-urilor din SUA. Compania a anuntat ca va lansa cel putin trei noi handset-uri BlackBerry pana la finele anului in curs.

Conform declaratiilor lui Jim Balsillie, directorul executiv al RIM, piata terminalelor mobile „inteligente” trece printr-o perioada de crestere fara precedent, compania canadiana profitand din plin de aceasta situatie. Acesta a mai adaugat ca RIM nu va putea fi atacat de noua competitie lansata de terminalele mobile precum iPhone 3G.

„Anul fiscal 2009 se intrezareste a fi unui extraordinar pentru RIM si partenerii sai” a mai adaugat Balsillie. Profitul net in cel de-al doilea trimestru fiscal a crescut pana la 495,5 milioane de dolari, de la 287,7 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. In acest interval compania a acordat 379,6 milioane de dolari pentru promovarea noilor terminale mobile, suma aproape dubla fata de cea investita in urma cu un an.

Si veniturile companiei au crescut cu 88% pana la 2,58 miliarde de dolari, vanzarile de dispozitive BlackBerry reprezentand 82%.

In ceea ce priveste cel de-al treilea trimestru fiscal, RIM mizeaza pe un profit cuprins intre 89 si 97 de centi pe actiune si pe vanzari de 3,1 miliarde de dolari.

Sursa: Financial Times