Răspuns la articolul „BlackCab România, în fața provocării insolvenței”
Informațiile prezentate în cuprinsul articolului nu reflectă situația reală, iar afirmațiile privind insolvența companiei noastre necesită clarificari esențiale:
La bază se află un contract de management între BlackCab și Simpark Invest, în urma căruia s-a născut o problemă juridică, ce va fi tranșată de către instanțele de judecată. În fapt, BlackCab are pretenții de 2.000.000 RON împotriva acestei firme iar Simpark solicită insolvența pentru o creanță de peste 10 ori mai mică.
Cererile de insolvență nejustificate, precum și a celei prezentată in curpinsul articolului, sunt instrumente de șantaj ce trebuie abordate și corectate în cadrul legal existent. Există breșe legale ce permit unor firme să emită facturi nejustificate, putând solicita insolvența oricărei companii pentru orice creanță de peste 50.000 RON.
BlackCab efectuază plăți zilnice ce depășesc această sumă, eliminând posibilitatea unei stări de dificultate financiară.
Despre datoriile companiei, intradevăr, acestea au crescut cu 12.000.000 RON, datorită investițiilor în active, în special vehicule, pentru extinderea operatiunilor. Compania este într-o stare mai bună decât în 2019, cu o profitabilitate crescută, o creștere anuală de peste 20%, cu planuri de extindere la nivel național și regional.
În concluzie, BlackCab România nu se află într-o stare de dificultate, ci din contră, este într-un proces de expansiune și consolidare a activelor sale. În acest an, BlackCab a atras și va atrage investiții majore din partea acționariatului precum și a altor investitori.
Articol inițial
Într-un gest care generează îngrijorare in randul soferilor de servicii de Ridesharing, Simpark Invest SRL a solicitat insolvența BlackCab Romania.
O privire asupra indicatorilor financiari ai BlackCab Systems SRL
Această decizie vine în contextul unei analize a situației financiare a BlackCab Systems SRL, cu sediul în România, care este controlată în întregime de ZELKO TRADING LIMITED din Cipru, cu un capital social deținut în proporție de 100%.
Administratorul BlackCab Systems SRL este Petre Andreea Elena.
Chiar și o analiză financiară fugitivă a BlackCab Systems SRL relevă o creștere a datoriilor în ultimii ani. În perioada 2019-2022, datoriile totale ale companiei au înregistrat o creștere semnificativă, trecând de la 3,008,723 lei în 2019 la 12,779,266 lei în 2022. Numărul de angajați a coborât, si el de la 18 (2019) la 7 (2022).
Riscuri privind procedura de insolvență
În contextul unei posibile proceduri de insolvență, îngrijorarea cu privire la nivelul datoriilor poate amplifica incertitudinea. Ca și preocupările în rândul investitorilor, partenerilor și clienților companiei. Termene.ro indică o situație de risc crescut pentru BlackCab Systems SRL, încadrând compania la categoria E de risc insolvență, cea mai riscantă categorie conform platformei Termene AI 360.
Solicitarea SimPark Invest SRL, companie care are ca principal CAEN 7312 și cod secundar 7022, va fi analizată pe 27 iunie 2024. În cele mai multe situații similare instanța se pronunță încă de la primul termen. Astfel încât este foarte probabil ca sezonul estival să regăsească BlackCab în reorganizare judiciară.