Conform datelor ANAF, cu trei zile înainte de termenul limită de depunere a declaraţiei unice, au fost depuse aproape 182.000 de formulare, respectiv 39% din totalul declaraţiilor care ar trebui depuse până la 25 februarie. Doar 16% dintre angajatori au optat, până acum, pentru varianta online. Rata de eroare (declaraţii invalide), până în prezent, a fost de 5% în cazul depunerilor la ghişeu şi de 15% în cazul celor online.
Numărul total de contribuabili care au obligaţia depunerii declaraţiei unice este de aproape 470.000.
Circa 80% din totalul declaraţiilor depuse sunt de la firme cu cel mult 10 angajaţi. Depunerea prin internet este preferată de firmele cu peste 1.000 de angajaţi, în timp ce societăţile comerciale cu mai puţin de 10 angajaţi preferă să meargă la ghişeu.
Depunerea prin internet va fi obligatorie de la 1 iulie 2011 şi presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică emis de furnizorii autorizaţi: CertSign, DigiSign sau TransSped. Declaraţia unică cuprinde obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.