Mugur Isărescu a obţinut în 2011 gradul de colonel, după ce fusese locotenent. Pe listele MapN se mai află și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care a avansat r la gradul de colonel și preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a primit gradul de colonel din statutul de absolvent. Și fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a obţinut în 2011 gradul de colonel, după cel de locotenent-colonel.

Fostul director Metrorex, Gheorghe Udrişte, a obţinut gradul militar de colonel, după ce fusese locotenent.
Pe listă se mai regăsesc numeroși oameni politici, care au obținut grade în 2011: fostului ministru de Finanţe, Bogdan Drăgoi, care a devenit maior din absolvent de studii superioare, deputatul Nicolae Păun, care a avansat de la soldat la locotenent colonel, senatorului PDL Ion Ruşeţ , care a devenit colonel dupa ce fusese caporal şi deputatul PDL Alin Trăşculescu, care a avansat de la fruntaş la locotenent colonel.
Jumătate din avansările în grad, cu nereguli
Potrivit MapN, în cursul anului 2012 au fost 205 cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care: 19 situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 16 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 84,2% din total, și 186 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 77 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 41,4% din total.

În cursul anului 2011 au fost 1.257 de cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care: 534 de situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 426 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 79,7% din total și 723 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 316 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 43,7% din total.
Puteți vedea aici listele MapN:
https://www.mapn.gov.ro/avansari/2012_avansari.pdf https://www.mapn.gov.ro/avansari/2012_avansari.pdf https://www.mapn.gov.ro/avansari/2011_avansari.pdf https://www.mapn.gov.ro/avansari/2011_acordari.pdf