Bloggerul georgian Cyxymu, ţinta atacului cibernetic de săptămâna trecută care a afectat milioane de utilizatori ai reţelelor Twitter şi Facebook, a declarat, miercuri, că vinovaţi sunt hackeri ruşi, iar el nu va putea fi redus la tăcere.

Atacul cibernetic de săptămâna trecută asupra bloggerului Cyxymu a făcut ca site-ul de microblogging Twitter să nu poată fi accesat ore bune şi a cauzat probleme serioase reţelei sociale Facebook şi site-ului LiveJournal.

Cyxymu –  Georgy Jakhaia, pe numele său real, este un profesor de economie de 34 de ani, refugiat în Georgia din oraşul Sukhumi, capitala regiunii Abkhazia. Abkhazia este o regiune pe care Georgia o consideră teritoriul său, în timp ce Rusia o recunoaşte ca teritoriu independent.

Jakhaia a devenit un critic vehement al Rusiei în ultimul an, ca urmare a războiului de cinci zile cu Georgia. Atacul asupra conturilor sale a venit fix la un an de la declanşarea conflictului. „Nimeni în afară de hackeri ruşi nu ar fi vrut să îmi atace site-ul”, a declarat Jakhaia. Georgianul este conştient de atenţia media care îl înconjoară şi speră să profite la maximum de ea. „Nu voi fi redus la tăcere şi voi crea un blog în limba engleză pentru a avea o audienţă cât mai mare”, a mai declarat Jakhaia.

SURSA: georgiandaily.com