Începând cu această vară, Blue Air operează zboruri şi de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

"Piaţa de transport aerian intern este în continuă creştere, tocmai de aceea am ales să operăm zboruri de pe cât mai multe aeroporturi din ţară. În plus, considerăm că astfel vom reuşi să ne aducem contribuţia la decongestionarea traficului rutier, prin preluarea unei cantităţi importante din fluxul de pasageri ce ar fi aglomerat altfel sistemul şi aşa suprasolicitat al şoselelor româneşti.” , a declarat Gheorghe Răcaru, director general al Blue Air.

Primele două destinaţii operate de pe aeroportul constănţean vor fi Bucureşti şi Bruxelles. Pasagerii vor putea călători către capitala belgiană începând cu 29 iulie, zborurile spre Bucureşti fiind, de asemenea, operaţionale începând cu această dată.

Alături de Constanţa – Bucureşti şi Constanţa – Bruxelles, Blue Air a înscris recent o serie de opt noi curse în agenda zborurilor sale. Acestea sunt: Bucureşti – Sibiu, Sibiu – Stuttgart (din 1 iunie), Sibiu – Koln (începând cu 18 iunie), Sibiu – Madrid (începând cu luna august), Bucureşti – Larnaca (deja activ din 30 martie), Bucureşti – Berlin (deja activ din 31 martie), Arad – Barcelona (activ din 1 aprilie) şi Bucureşti – Arad (operaţional din 12 martie). Toate aceste destinaţii sunt disponibile dus-întors.

Blue Air a transportat în anul 2007 peste 900.000 de pasageri, ceea ce reprezintă o dublare a traficului faţă de 2006. Gradul de ocupare a atins 84 % anul trecut, în creştere considerabilă faţă de cele 77 de procente din 2006. Pentru anul viitor, Blue Air anticipează un total de 1.200.000 de călători si o menţinere a gradului de ocupare la 83 de procente.

În ceea ce priveşte indicatorii economici, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 95 de milioane de Euro în 2007 şi estimează 120 de milioane pentru 2008.

Data: 21 mai 2008

Sursa: Blue Air