Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de administraţie BMW Group, a predat un BMW Hidrogen 7, prima limuzină de serie propulsată cu hidrogen, Preşedintelui Parlamentului Uniunii Europene, Hans-Gert Pöttering.

Ilustrând eforturile Uniunii Europene de a reduce emisiile de CO2, Pöttering a acceptat automobilul pentru utilizare instituţională pe o perioadă determinată.

În timpul prezentării, Dr. Norbert Reithofer a declarat: „Obiectivul nostru este reprezentat de mobilitatea sustenabilă. Nu putem realiza aceasta decât cu suport politic şi într-un cadru potrivit."

Pentru 2008 BMW estimează livrarea, numai în Euopa, a numai puţin de 700.000 de automobile care folosesc tehnologiile EfficientDynamics.

Aceasta aduce o economie de combustibil, comparată cu flota din 2006, de aproximativ 150 milioane litri sau 373.000 tone de CO2.

Printre cei care au ales modelul Hidrogen7 se numără: Edward Norton, Prinţul Albert de Monaco, Will Ferrell, Jay Leno, cântăreţul de operă Placido Domingo, Michael Glos, Ministrul pentru economie si tehnologie la Germaniei si Gunter Verheugen, Vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Data: 25 aprilie 2008

Sursa: BMW