Banca Naţională a României a achiziţionat 50 de maşini de teren pentru a-şi reface parcul auto. Reprezentanţii Băncii au optat pentru Dacia Duster, fiecare maşină costând în jur de 20.000 euro.
“Este vorba despre maşini Dacia Duster complet echipate, exact aşa cum şi-au dorit cei de la BNR să fie. Am livrat astăzi (joi, 13 ianuarie 2011, n.r.) zece maşini, iar mâine vom trimite BNR şi restul de autoturisme. Au vrut ca 40 dintre maşini să fie de culoarea maro şi zece negre, aşa că le-am livrat după dorinţa lor”, a spus pentru capital.ro Ioan Rîpan, directorul general al Operational Autoleasing, firma care a câtigat licitaţia şi contractual cu BNR.
Autoturismele sunt achiziţionate în leasing, plata fiind făcută pe parcursul a 48 de luni. “Noi livrăm BNR toate serviciile aferente acestui tip de contract, anagajaţii Băncii urmând doar să facă plinul şi să utilizeze maşina”, a mai arătat Rîpan.
BNR a anunţat în luna aprilie că vrea să cumpere 50 de autoturime de teren, dar abia în decembrie au semnat contractual pentru că rezultatul iniţial al licitaţiei a fost contestat de o firma participantă.
Potrivit datelor oferite de Registrul Comerţului, firma Operational Autoleasing a raportat în 2009 o cifra de afaceri de 13 milioane lei, de aproape două ori mai mare faţă de anul anterior.