BNR pierde jumatate din ce luam pe BCR

Pentru prima data, deficitul nu va mai putea fi acoperit din rezervele de reevaluare si ameninta sa dea peste cap chiar planurile de cheltuire a banilor din privatizare. Pentru acestia, oficialii romani gandesc noi destinatii: infrastructura si reforma pensiilor, in locul utilizarii exclusive la plata datoriei publice. Calculele nu s-au potrivit, insa, intocmai cu cele ale FMI. Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, spune ca desi FMI a apreciat ca pierderea bancii ar urma sa fie acoperita

Pentru prima data, deficitul nu va mai putea fi acoperit din rezervele de reevaluare si ameninta sa dea peste cap chiar planurile de cheltuire a banilor din privatizare.

Pentru acestia, oficialii romani gandesc noi destinatii: infrastructura si reforma pensiilor, in locul utilizarii exclusive la plata datoriei publice. Calculele nu s-au potrivit, insa, intocmai cu cele ale FMI. Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, spune ca desi FMI a apreciat ca pierderea bancii ar urma sa fie acoperita de Finante, oficialii romani cred ca peste cativa ani se va reveni la un profit care va acoperi deficitul anilor anteriori. Nivelul urias al pierderii, estimat de presedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu, reprezinta aproape jumatate din suma ce poate fi incasata de stat la vanzarea BCR. In opinia sa, cea mai buna destinatie a banilor din privatizare ar fi cea dorita si de FMI: recapitalizarea BNR, pentru a o ajuta in lupta cu inflatia.




Continuare: