Obiceiurile alimentare ale românilor combinate cu sedentarismul au condus la o situaţie fără precedent pentru ţara noastră!

Românii de la oraşe, de trei ori mai predispuşi să facă hemoroizi decât cei care locuiesc în mediul rural

Peste 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea şi acesta este un factor agravant atât pentru bolile hemoroidale, cât şi pentru cele venoase – puternic favorizate de stilul de viaţă sedentar.

În România, conform Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), 31,4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani sufera de obezitate, iar alţi 34,6% sunt supraponderali – adică sunt cei mai predispuşi la afecţiuni hemoroidale şi varicoase.

De asemenea, populaţia urbană are o incidenţă mult mai mare decât populaţia rurală din cauza stilului de viaţă sedentar, astfel încât în medie, aproximativ 73% dintre pacienţii care urmează tratamente pentru hemoroizi sau varice sunt din mediul urban, potrivit unui studiu clinic privat efectuat la nivel naţional, pe date medicale anonimizate, în cadrul lanţului de clinici LaurusMedical.

Limita de vârstă de la care românii încep să fie predispuşi la aceste afecţiuni este în scădere!

Unul dintre aspectele remarcate în ultimii patru ani este faptul că limita de vârstă de la care românii sunt predispuşi la afecţiunile hemoroidale şi varicoase a scăzut, spre 30 de ani, noii pacienţi venind din domeniul IT, puternic sedentar şi cu obiceiuri alimentare mai puţin sănătoase.

„Noi avem o simptomatologie documentată în 15 ani de activitate, din regiunile în care activăm, ceea ce ne permite să ne formăm o imagine globală destul de consistentă, în linie cu datele statistice la nivel naţional”, a declarat dr. Daniel Voiculescu, Director Medical al reţelei naţionale de clinici LaurusMedical, care oferă tehnologii medicale la zi pentru tratarea acestor afecţiuni.

Odată diagnosticate, boalile hemoroidale şi varicoase pot fi tratate minim invaziv în 80% din cazuri, adică fără intervenţie chirurgicală clasică şi fără internare, dar este important să vizitaţi un medic specialist, nu să vă trataţi singuri.