Boala care face prăpăd în România. Peste un milion de români sunt deja afectați

diabet, boala

SURSA FOTO: Dreamstime

Boala teribilă care face prăpăd în România! Diabetul de tip 2 este boala cronică asociată cu multe probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială. Este a șaptea cauză de deces în Statele Unite și milioane de oameni nu știu că sunt afectați.

Factorii genetici vă pot face mai susceptibili de a avea diagnosticul de diabet, dar indienii americani, asiaticii și afro-americanii sunt expuși unui risc mai mare.

Câteva modificări simple ale dietei nu doar că pot reduce riscul de a dezvolta diabet tip 2, dar pot contribui și la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Medicii endocrinologi susțin că acesta alimentul care contribuie la apariția diabetului tip 2 și de aceea ar trebui evitat, scrie Parade.

Alimentul care duce la diabet, conform endocrinologilor

Toți specialiștii în obezitate sunt de acord că zahărul rafinat poate crește șansele de a face diabet, o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate folosi eficient insulina pe care o produce.

„Consumul excesiv de alimente și băuturi dulci poate duce la rezistența la insulină, un factor-cheie în dezvoltarea diabetului. Reducerea consumului de zaharuri adăugate este un pas simplu, dar puternic, în gestionarea riscului de diabet”, explică dr. Maria Teresa Anton, medic endocrinolog la Pritikin Longevity Center.

Dr. Rekha Kumar, medic endocrinolog și director medical al Found, este de acord, mai ales când vine vorba de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile de fructe și băuturile carbogazoase.

„Sunt bogate în calorii și zahăr, adesea fructoză, care este o versiune a zahărului ce duce la rezistența la insulină. Consumul regulat de dulciuri sau alimente bogate în carbohidrați poate crește nivelul de zahăr din sânge, punând un stres mai mare asupra răspunsului la insulină al organismului”, spune ea.

Măsurarea porțiilor, un pahar mare de apă băut înainte de masă și mestecatul alimentelor cât mai încet sunt câteva modalități bune de a opri supraalimentarea.

Alte alimente de evitat pentru a preveni apariția diabetului

Zahărul rafinat poate fi găsit în orice, de la fructe conservate și deserturi pe bază de lactate, până la produse de patiserie. De aceea, medicii recomandă că, pentru a satisface pofta de dulce, ar trebui să mâncăm fructe.

Alte alimente care trebuie evitate includ carbohidrații foarte procesați și grăsimile saturate.

Pe lângă eliminarea alimentelor și băuturilor menționate mai sus, dr. Kumar sfătuiește să creșteți aportul de legume, fibre și proteine ​​slabe. O salată bogată în verdețuri este o modalitate ușoară de a mânca mai multe alimente bogate în fibre.

Un stil de viață sedentar crește riscul de diabet

În plus, este de la sine înțeles că un stil de viață sedentar nu face decât să crească riscul de diabet. „Mușchii activi procesează mai bine zahărul”, explică ea, așa că încearcă să faci cel puțin 150 de minute de activitate de intensitate moderată, pe săptămână, sau 75 de minute de activitate de intensitate mai mare.

Fie că mergi pe jos, faci jogging, tenis sau mergi cu bicicleta, mișcarea te va auta să ții departe o boală perfidă precum diabetul de tip 2.

În combinație cu îndrumările Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Mondial de Cercetare a Cancerului și Institutului American de Cercetare a Cancerului, descoperirile actuale sugerează că oamenii ar trebui să limiteze aportul de zahăr la mai puțin de 25 de grame (aproximativ 6 lingurițe, pe zi).

Există atât de mult zahăr în doi biscuiți cu ciocolată sau o înghețată de fructe încât oamenii ar trebui să încerce să le evite.