Boala care face ravagii în lume! OMS se declară îngrijorată. Nu știe cum s-a răspândit

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății se declară îngrijorați de răspândirea Ebola deoarece nu știe cum s-au îmbolnăvit ultimii opt pacienți din Uganda. Conform OMS, acesta cazuri nu au nicio legătură cunoscută cu pacienții actuali.

De asemenea, șeful organizației a declarat că investigațiile inițiale ale Ministerului Sănătății din Uganda asupra cazurilor au arătat că acestea nu sunt contacte ale unor persoane despre care se știe că au Ebola.

„Rămânem îngrijorați pentru că ar putea exista mai multe lanțuri de transmitere și mai multe contacte decât știm în comunitățile afectate”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit reuters.com

Au fost înregistrate 60 de cazuri confirmate și 20 de cazuri probabile

Potrivit informațiilor înregistrate de OMS, au fost înregistrate 60 de cazuri confirmate și 20 de cazuri probabile, precum și 44 de decese, de la începutul epidemiei, luna trecută.

Tulpina care se răspândește în Uganda este tulpina Sudan, iar vaccinurile și terapiile existente nu funcționează împotriva acesteia. Cu toate acestea, guvernul ugandez colaborează cu OMS pentru a pune la punct un test cu două vaccinuri aflate în stadii incipiente de dezvoltare.

La rândul său, președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a declarat anterior că guvernul a pus în aplicare măsuri de izolare, inclusiv restricționarea circulației și închiderea locurilor de cult și de divertisment, în districtele aflate în epicentrul epidemiei.

A apărut un nou virus asemănător cu Ebola

În altă ordine de idei, autoritățile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg, o febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu Ebola, relatează The Guardian.

Este pentru prima dată când boala a fost identificată în Africa de Vest. În ultimii 50 de ani au fost înregistrare 12 focare mari de Marburg, majoritatea fiind localizate în Africa de Est și Sud. Ultimul mare focar a fost în Angola, în 2005, iar 200 de oameni au murit după ce s-au infectat.

Cazul de infectare din Guineea cu virusul Marburg a fost identificat la două luni după ce țara africană a scăpat de Ebola, boală care a făcut 12 morți în primăvară. Pacientul infectat, care murit până la urmă, a mers prima dată la o clinică locală, dar starea lui s-a deteriorat rapid, a anunțat OMS.