Artroza este o afecțiune medicală care distruge cartilajele, însă această problemă poate fi oprită cu ușurință prin mișcare zilnică. Aerobicul are o mulțime de beneficii asupra organismului uman, în special asupra structurilor osoase, musculare și al cartilajelor.
Artroza este o afecțiune medicală, cu care se confruntă un număr semnificativ de oameni, însă Mihaela Bilic, în emisiunea DOCTOR DE BINE, a informat că această problemă poate fi lejer evitată dacă facem zilnic mișcare.
Atunci când ne mișcăm, fiecare mușchi e contrabalasat tot de un alt mușchi, formându-se astfel un echilibrul perfect în corpul nostru. De aceea nu trebuie să neglijăm activitățile de relaxare, care se fac în aer liber sau chiar și în casă, dar nu pe canapea.
Beneficiile mersului pe jos
Mersul zilnic pe jos pune în activitate toate structurile osoase, musculare, plus cartilajele. Aceste elemente importante ale corpului nostru sunt astfel menținute în parametri ideali. În plus, mișcarea aerobică crește tonusul muscular.
„Mersul pe jos face piciorul frumos!” spune o zicală celebră. Un medic ortoped explică cum această afirmație a devenit celebră, dar și de ce trebuie urmată de toți oamenii.
„Oasele noastre, articulațiile noi le mișcăm din mușchi. Oasele sunt prinse între ele prin ligamente. Ligamentele țin oasele legate. Iar mușchii își trimit tendoanele peste articulații cu rol de a stabiliza articulația și cu rolul de mișcă articulația”, a explicat Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie.
Putem atinge perfecțiunea cu proprii mușchi
Dr. Ion Bogdan Codorean susține că un echilibrul perfect, dorit de toți, poate fi atins cu ușurință prin mișcarea zilnică a mușculior. De asemenea, acesta avertizează că activitățile zilnice trebuie să solicite fiecare mușchi, altfel anumite zone vor fi tonifiate, iar restul nu, ceea ce va duce la apariția durerilor.
„Mușchii de pe o parte trebuie să fie echilibrați cu mușchii de pe parte celalaltă. În momentul în care nu facem mișcare sau facem doar un anumit tip de mișcare sunt mușchi care își păstrează tonusul chiar își cresc forța, pe când mușchii antoagoniști slăbesc, apare un deficit de biomecanică, nu se mai mișcă cum trebuie genunchiul, șoldul, umărul. Nemaimișcându-se cum trebuie se solicită alte structuri din jurul lor. Apar dureri”., a spus Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie, la PRO TV.