Medicii trag un semnal de alarmă. Conform celor spuse de președintele Filialei Timiș a Asociației Medicilor de Medicină Generală, situația generată de pandemia de coronavirus ar putea deveni și mai rea.
Conform celor spuse de medicul Mihai Iacob, situația generată de pandemia de coronavirus ar putea deveni și mai rea odată cu începerea sezonului gripal. Acesta explică faptul că medicilor le va fi foarte greu să facă diferența în urma unui consult, deoarece simptomele gripei și cele ale COVID-19 sunt foarte asemănătoare.
Vor fi vremuri grele
Mihai Iacob semnalează că urmează „vremuri grele”. Acesta subliniază că trebuie să ne vaccinăm din timp însă „Nu vom putea face vaccinarea la aproape 24 de milioane de locuitori și trebuie să mergem către grupele de risc.”
„Vor fi vremuri grele, ținând cont că vorbim de pandemie. Va fi foarte greau de diferențiat avânt în vedere că simptomatologia gripei, cât și simptomatologia virusului SARS-COV-2 sunt asemănătoare. Asta înseamnă că trebuie să ne vaccinăm din timp. Nu vom putea face vaccinarea la aproape 24 de milioane de locuitori și trebuie să mergem către grupele de risc. Vaccinul antigripal e cel mai sigur și populația trebuie să înceapă vaccinarea din luna octombrie”, a transmis Mihai Iacob.
Vaccinul gripal va fi produs în România abia de anul viitor. Institutul Cantacuzino va relua producția cel mai probabil în anul 2021, până atunci, stocurile vor veni din importuri.
Virgil Musta a tras un semnal de alarmă
Dr. Virgil Musta a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care sunt expuşi pacienţii COVID-19 de la ATI, din cauza creşterii numărului de cazuri.
„Numărul de pacienți noi oscilează între 1.200 și 1.400 pe zi. În spital, pacienții se internează și se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secțiilor ATI acest lucru nu funcționează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puțin două săptămâni. S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilație mecanică și acei pacienti s-ar putea să nu supraviețuiască. Problema rămâne la pacienții critici și la secțiile ATI”, a explicat dr. Virgil Musta la Digi24.