Boala COVID s-a schimbat! Beatrice Mahler: Oamenii ajung să dezvolte forme brutal de violente

Beatrice Mahler

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a explicat recent că simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile. Conform celor spuse, unii pacienți ajung să dezvolte forme brutal de violente.

Lupta cu pandemia devine din ce în ce mai grea pentru medici. Beatrice Mahler: pacienții ajung să dezvolte forme brutal de violente

Beatrice Mahler a explicat recent că unele cazuri de COVID-19 au înregistrat o evoluție severă iar medicii se luptă cu greu pentru a ține pasul cu această boală.

„S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluţie severă – pentru că şi aici avem o parte din pacienţii care sunt infectaţi care au această evoluţie – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a explicat managerul Institutului „Marius Nasta” pentru Digi24.

Care este diferența?

Totodată, medicul a subliniat și diferența dintre actualele forme grave și cele întâlnite la începutul pandemiei.

„Sunt foarte puţini pacienţi care au acest tip de evoluţie în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluţie către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturaţii normale la domiciliu şi care ajung la finalul perioadei, când le scade saturaţia şi se simt rău, să vină la spital şi care au nevoie de o concentraţie foarte mare de oxigen şi admisie extrem de rapidă spre o soluţie de ventilaţie. Şi sunt mulţi, avem între 8 şi 10 pacienţi pe care îi îngrijim pe secţie împreună cu medicul de terapie intensivă, situaţie pe care nu am avut-o anul trecut”, a completat Beatrice Mahler.

Aceasta a subliniat că „sunt extrem de importante complicaţiile trombotice”.

„Sunt extrem de importante complicaţiile trombotice şi multiple. Anul trecut aveam insuficienţe renale, aveam insuficienţa respiratorie, dar complicaţiile trombotice nu erau atât de multe în secţie. Acum avem pacienţi care aparent au evoluţie bună, transmiţi familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă şi la un moment familia primeşte un telefon că a decedat şi nu înţelege ce se întâmplă. Aşa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a conchis Beatrice Mahler.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea