O boală cruntă face prăpăd în România, chiar acum. Aceasta face mai multe victime decât COVID. O spune chiar un celebru medic, care observă un lucru cutremurător.
România este în plină pandemie de COVID. Un celebru medic ridică însă un mare semnal de alarmă și avertizează asupra unei boli crunte care face prăpăd în România, chiar acum. Aceasta face mai multe victime decât COVID-19.
Declarațiile aparțin medicului Laszlo Lorenzovici, care nu contestă gravitatea pandemiei, ci trage un semnal de alarmă asupra acțiunilor luate de autorități.
”La 28 de cazuri pe zi s-a decretat carantina. La 180 de cazuri pe zi s-a ridicat carantina. La 1.800 de cazuri, nimeni nu se mai stresează. La 2.800 de cazuri pe zi, viața merge înainte. Acum am ajuns la 4.000. Cam așa am trăit toți aceste ultime 8 luni”, a spus el.
El a făcut și o dezvăluire cutremurătoare: „Știți din ce cauză a murit profesorul Istvan Benedek din Târgu Mureș, doctorul care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România? El a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat!”.
Doctorul Laszlo Lorenzovici, care este directorul general al Hospital Consulting, prima companie din România specializată în consultanță privind managementul sanitar și analiză economică pentru spitale, a vorbit, pe larg pentru Libertatea, despre pandemia de COVID.
‘Impactul pandemiei este major asupra sănătății publice în general. Consumul redus de medicamente, evacuarea pacienților din spitale, stoparea intervenților chirurgicale neurgente… Da, s-a făcut puțină curățenie la capitolul cheltuieli nejustificabile, cam 20% din internări și operații erau nejustificabile. Dar a fost depășit cu mult pragul. Nici acum nu și-au revenit spitalele. Abia au ajuns în septembrie să lucreze la 60% din capacitatea de anul trecut. Pe de altă parte, s-a oprit aproape tot screeningul. Dacă anul trecut s-au descoperit pe lună, de exemplu, 1.000 de cazuri de un anumit tip de cancer, acum estimez că s-au descoperit poate un sfert”, a arătat el.
83.461 este numărul de noi pacienți care au fost diagnosticați cu diverse tipuri de cancere în 2018 în România, conform statisticii INSP.
În ceea ce privește existența unui vaccin în România, celebrul doctor a spus că nu-l vom avea prea curând în România.
„Chiar dacă o să apară un vaccin până la sfârșitul acestui an, dar mai degrabă acestea mesaje optimiste transmise publicului, probabil că la sfârșitul lui 2021 o să poată fi distribuit în masă. România ar trebui să se pregătească logistic pentru distribuția lui pentru că stă prost inclusiv la distribuția vaccinului antigripal în acest an”, a punctat el.