Boala care va face ravagii în lume! Vor fi afectate 150 de milioane de persoane. Este nevindecabilă

Potrivit celor spuse de Andrea Pfeifer pentru reuters.com, numărul familiilor care vor fi afectate de boala degenerativă Alzheimer s-ar putea tripla până in 2050, ajungând astfel la 150 de milioane. În acest context, AC Immune şi-a asigurat recent o investiţie de mai multe milioane de dolari de la principalii susţinători ai dezvoltatorului german de anti-COVID BioNTech şi a achiziţionat un posibil vaccin împotriva bolii Parkinson.

Așadar, CEO-ul AC Immune a descris Alzheimer, o boală nevindecabilă a cărei origine nu este cunoscută, drept „o pandemie lentă care se întinde spre lume”, într-un interviu acordat revistei germane de afaceri Wirtschaftswoche care a fost publicat duminică în ediţia sa online.

Alzheimer afectează 55 de milioane de familii în momentul de față

Athos, holdingul lui Andreas şi Thomas Struengmann, investitori ancoră în BioNTech, împreună cu companiile de finanţare MIG şi First Capital Partner deţin în comun 12% din AC Immune, în urma unui acord încheiat cu câteva săptămâni în urmă, a spus Pfeifer. Investiţia planificată a fost anunţată în iulie.

Athos şi MIG au fost implicate în înfiinţarea BioNTech, care împreună cu partenerul Pfizer a dezvoltat cel mai utilizat vaccin împotriva Covid-19 din lumea occidentală şi rămân principalii acţionari.

Pfeifer a spus că susţinuerea oferită de gemenii Struengmann a fost „o binecuvântare” pentru AC Immune.

„Dacă cineva ştie cum pot fi comercializate vaccinurile, aceştia sunt pricipalii investitori ai BioNTech”, a spus aceasta.

AC Immune lucrează la mai mulţi compuşi pentru bolile Alzheimer şi Parkinson, inclusiv şa vaccinuri. Compania nu a lansat încă un medicament.

Alţi investitori în AC Immune sunt Dietmar Hopp, prin intermediul companiei sale de biotehnologie Dievini, cu puţin peste 20%, precum şi investitori instituţionali şi alţi investitori privaţi, a spus Pfeifer.

Nu mai țineți această dietă! Poate provoca Alzheimer

În contextul anunțului făcut de CEO-ul AC Immune, amintim că un studiu a aruncat o privire asupra dietei ketogenice, denumită mai frecvent Keto. Concluzia este alarmantă: dieta ketogenică este asociată cu mai multe consecințe potențiale majore pe termen lung asupra sănătății.

Studiul este realizat de Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă și este descris drept caea mai cuprinzătoare analiză a dietei până în prezent.

Dieta keto implică consumul de cantități mari de grăsimi de înaltă calitate, cantități moderate de proteine ​​și cantități mici de carbohidrați.

Dieta se remarcă prin faptul că ajută la controlul epilepsiei la unii oameni, precum și ca o modalitate de a pierde rapid în greutate. În ciuda unor controverse legate de ea, această dietă a reușit să rămînă populară printre cei care sunt convinși de presupusele sale beneficii, inclusiv pierderea în greutate și controlul glicemiei.

Noul studiu recunoaște aceste posibile beneficii pentru sănătate, dar în cele din urmă constată că acestea nu pot depăși potențialele consecințe pe termen lung ale respectării dietei.

„Acest lucru se aplică majorității oamenilor”, potrivit studiului, care a constatat că riscurile pe termen lung ale dietei keto pot include afecțiuni grave precum diabetul, bolile de inimă, cancerul și boala Alzheimer.

Autorul studiului, Lee Crosby, a numit dieta keto un „dezastru care promovează boala”. EL afirmă că restricționarea cerealelor integrale, legumelor, fructelor și leguminoaselor în timp ce se permit cantități excesive de grăsimi saturate, carne roșie și carne procesată, fiind „ o rețetă pentru o sănătate proastă”.