Mâncăm des dulciuri, fără să știm că acestea nu produs doar diabet, ci și boli cardio-vasculare.
“Orice glicemie peste 100 trebuie tratată cu atenţie. Nu spune nimeni să nu mai mănânce îngheţată sau puţin cozonac de Crăciun dar trebuie să ştie ce să nu nu fac zilnic.”, potrivit dr. Catrinel Macovei, medic primar boli de nutriţie.
Glicemia peste 100 înseamnă să nu consumați zilnic dulciuri și nici seara fructe, sau mese bogate.
„Noaptea corpul îşi încetineşte arderile după ora 18 se pregăteşte să doarmă şi facă noi dăm energia unei fructe plus o masă copioasă, că n-am mâncat toată ziua, toate astea seara se transformă în glicemie mare. Ficatul preia glucoza, dar o transformă în trigliceride, în grăsime”, potrivit sursei de mai sus, potrivit Știrilorprotv.ro.