Boala care amenință omenirea! A răpit zeci de mii de vieți de-a lungul timpului
Tarik Jasarevi, un purtător de cuvânt al OMS, a explicat faptul că au fost înregistrate două cazuri, unul confirmat și unul suspect, împreună cu 9 persoane care au intrat în contact cu acestea până în momentul de față. Totodată, nu a fost raportat niciun deces, conform informațiilor transmise de france24.com
De asemenea, acesta a spus că Organizația Mondială a Sănătății este „foarte îngrijorată” din cauza abilității virusului de a se răspândi în Abidjan, cel mai mare oraș și fosta capitală a Coastei de Fildeș, cu o populație de cel puțin patru milioane de oameni.
Cum se manifestă Ebola?
Virusul Ebola, care poate fi transmis prin intermediul fluidelor corporale, are abilitatea de a cauza febră severă și sângerări incontrolabile în cele mai rele cazuri.
Cazul confirmat a fost înregistrat la o fată de 18 ani din Guineea, care a ajuns în Abidjan într-un autobuz. Când a părăsit Guineea, aceasta prezenta deja simptome din ce în ce mai intense. Astfel, aceasta a fost dusă la spital pentru a primi tratament.
„Cazurile preliminare și secvențierea genomică pentru identificare variantei arată că poate fi vorba despre varianta Zaire a virusului. Sunt necesare investigații suplimentare pentru a confirma aceste rezultate timpurii”, a declarat Tarik Jasarevi pentru AFP.
Amintim că această variantă a fost cea care a cauzat epidemia de patru luni, încheiată în ziua de 19 iunie, din Guineea. În urma exploziei de cazuri din intervalul respectiv, 12 oameni și-au pierdut viața. Mai mult, această variantă a ucis cel puțin 11.300 de oameni din Guineea, Liberia și Sierra Leone în intervalul 2013-2016.
De obicei, boala ucide aproximativ jumătate din cei pe care îi infectează, dar vaccinurile şi noile tratamente s-au dovedit extrem de eficiente în reducerea ratelor de mortalitate.
Sursă foto: Dreamstime