Alături de Bobby Păunescu, investitor în Solar Pictures este Jared Underwood, fost manager şi Senior Vice-President al Comerica Entertainment, unul dintre numele mari de la Hollywood. De asemenea, pe lângă cei doi investitori, la proiect mai participă cunoscuta producătoare tv şi film Kearie Peak şi fostul executiv al JVC Entertainment, Cristopher Taylor, aceştia doi urmând să fie co-CEO ai noii case de producţie. Bobby Păunescu are relaţii de afaceri şi este prieten cu ceilalţi trei parteneri de aproape 18 ani. Potrivit unor surse, în Solar Pictures, va mai investi şi Edward Lawson Johnston, fondatorul băncii londoneze de investiţii LJ Group.
„Lansarea Solar Pictures este un moment extraordinar pentru partenerul meu Jared Underwood, pentru cei doi incredibil de talentaţi executivi Kearie Peak şi Chris Taylor şi pentru mine. În ceea ce mă priveşte, mă pregătesc pentru acest moment de mulţi ani şi am început prin a învăţa afacerea şi apoi arta cu filmele pe care le-am produs, scris sau regizat. A venit vremea pentru pasul următor – realizarea unor filme independente excepţionale destinate pieţei Statelor Unite şi internaţionale”, a declarat Bobby Păunescu. Alături de filme independente, Solar va produce şi filme de acţiune de mărime medie, cu bugete de până la 30 milioane de dolari.
Pentru început, vor fi realizate câteva proiecte care erau deja în dezvoltarea partenerilor înainte de lansarea casei de producţie proprie şi vor fi efectuate şi achiziţii noi. Însă forţa Solar Pictures stă în calitatea partenerilor, crede Jared Underwood. „Fiecare dintre noi, Bobby Păunescu, Kearie Peak, Chris Taylor şi cu mine, aducem ceva în plus la Solar Pictures. Având în vedere resursele financiare ale lui Bobby, studioul şi facilităţile de producţie pe care le deţine în România şi parteneriatele strategice pe care la are în toată lumea, credem că Solar Pictures va oferi realizatorilor şi actorilor o platformă de producţie şi distribuţie unică pentru filmele lor”, spune Underwood.
Cine sunt partenerii din Solar Pictures?
Bobby Păunescu este unul dintre cei mai cunsocuţi oameni de film din România, precum şi unul dintre cei mai mari oameni de afaceri locali, cu interese în energie, asigurări, transporturi, turism, agricultură, minerit sau media. Păunescu deţine casa de producţie Mandragora International Group, iar primul film pe care l-a produs, Moartea Domnului Lăzărescu, a câştigat premiul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes şi s-a bucurat de o distribuţie internaţională. Francesca, filmul prin care Bobby Păunescu şi-a făcut debutul în calitate de regizor, a fost prezentat în deschiderea Festivalului de film de la Veneţia, iar primul film produs la studiourile din România, Diaz, a fost prezentat anul acesta la Festivalul de film de la Berlin.
Jared Underwood are o experienţă de 18 ani la Comerica Entertainment, timp în care grupul a investit în jur de 10 miliarde de dolari în peste 80 de filme. Crash, Gods and Monsters, Wallace&Gromit, District 9, Milk, Babel sau Nine au câştigat sau au fost nominalizate la Oscar, iar filme ca Iron Man, seria Twillight Saga, The Expendables, The Grey, The Ides Of March sau The Woman In Black s-au bucurat de un mare succes de boxoffice. La Comerica, Underwood s-a ocupat în special de obţinerea de finanţări pentru mari case de producţie de film din SUA, între care DreamWorks, Summit, The Weinstein Company sau NuImage. La rândul său, Kearie Peak, care va superviza dezvoltarea şi producţia la Solar Pictures, a fost producătoarea mini seriilor şi a filmelor indie pentru TV, Flyboys, The Librarian şi Leverage pentru Electric Entertainment, după ce condusese anterior K2 Production şi The Steve Tisch Company. În calitate de şef al departamentului de achiziţii şi director de business affairs la subsidiara de film a JVC Entertainment, Largo Entertainment, Chris Taylor s-a ocupat de finanţarea unor producţii precum G.I. Jane, White Squall, Mulholland Falls sau Affliction.