Boc: “Viitorul Clujului este in servicii”

Primarul Clujului recunoaste ca pozitia de sef al PD il ajuta in treburile administrative Emil Boc se imparte intre primaria Clujului si presedintia Partidului Democrat si este mereu “intre intalniri”. Un sondaj printre clujeni arata ca acestia sunt ingaduitori cu primarul-presedinte. Capital: Se mai “simte” Funar in Primarie? Emil Boc: Eu sper ca spiritul lui Funar a disparut din Primarie si din mentalitatile care se adunasera de-a lungul timpu



Primarul Clujului recunoaste ca pozitia de sef al PD il ajuta in treburile administrative

Emil Boc se imparte intre primaria Clujului si presedintia Partidului Democrat si este mereu “intre intalniri”. Un sondaj printre clujeni arata ca acestia sunt ingaduitori cu primarul-presedinte.




Capital: Se mai “simte” Funar in Primarie?

Emil Boc: Eu sper ca spiritul lui Funar a disparut din Primarie si din mentalitatile care se adunasera de-a lungul timpului. Evident ca Funar a avut si lucruri bune, sa fiu bine inteles. A avut si parti bune, pe care, in masura in care putem, le continuam, dar am incercat sa desprindem orasul de acele elemente care l-au izolat, sa-i redam statutul de capitala a Transilvaniei, de capitala a investitiilor din Ardeal si sa recuperam terenul pierdut in decursul anilor din cauza sicanelor nationaliste sau altor elemente de acest fel. Din acest punct de vedere, ne-am desprins definitiv de Era Funar.



Capital: Ce ati continuat, ce ati eliminat?


Emil Boc: Am eliminat in primul rand anormalitatea care a domnit la nivel politic si administrativ in oras, conflictele intre autoritatile judetene, locale, nationale. In al doilea rand am eliminat conflictele interetnice alimentate artificial. Am deschis orasul spre investitori straini sau autohtoni si deja sunt firme de marca venite in Cluj, care se regasesc in foarte multe locuri de munca create la nivelul municipiului. Ca sa ierarhizez proiectele noi: demararea lucrarilor la centurile ocolitoare, la modernizarea a peste 350 de strazi din municipiu, achizitionarea a 70 de autobuze si troleibuze noi, standarde superioare de curatenie. Parcurile industriale care s-au facut in colaborare cu consiliul judetean sunt pline. Lucram la parcul Tetarom 3. Cora si Selgros sunt deja la Cluj. La inceperea mandatului nu aveam nici un supermarket in municipiu. Vor mai fi si altele. Municipalitatea are sase locatii pe care construieste locuinte pentru primarie, impreuna cu intreprinzatori privati. Pentru prima data am inceput sa construim parcari supraterane in municipiu.



Capital: Care sunt principalele linii care vor contura dezvoltarea economica?


Emil Boc: Clujul are o marca, universitatile. E cel mai important “asset” pe care il avem, este de departe cea mai importanta proprietate intelectuala. Clujul trebuie sa mearga foarte clar pe directia serviciilor, si pe servicii bancare, pe servicii de toate categoriile pentru ca acolo avem si resurse bine pregatite si capacitatea de a dezvolta proiecte. Viitorul Clujului este in servicii, in institutii bancare si in universitati.





Capital: Cum ii atrageti pe investitori?


Emil Boc: In primul rand, prin transparenta si rapiditatea cu care am dat autorizatie la investitorii seriosi care au venit in municipiu, fie ca e vorba de Tetarom, fie ca e vorba de supermarketuri sau de alti intreprinzatori de forta. Tratamentul lor direct si fara nici un fel de echivoc de a-i trimite sa mai astepte, de a le da de inteles ca trebuie sa intre pe o alta cale in municipiu. Daca pana intr-o vreme se obisnuia ca oamenii sa stea cu mana intinsa cand veneau investitorii, noi le strangem mana si ii invitam sa vina si sa dezvolte afaceri.



Capital: Intr-un sondaj, clujenii va priveau ca omul lui Traian Basescu. Cum comentati?


Emil Boc: Din moment ce am lucrat patru ani cu Traian Basescu, evident nu ma deranjeaza si e firesc sa fie asa. Am facut parte dintr-o echipa care a ajuns la conducerea Romaniei si la conducerea guvernului si n-am motive sa imi para rau de acest lucru si ma bucur cand inca sunt in preferintele clujenilor la toate capitolele.



Capital: Cum comentati vesnica nemultumire a clujenilor: primar sau presedinte de partid?


Emil Boc: In sondaj nu este un element semnificativ faptul ca primarul aduce bani in municipiu si pleaca la Bucuresti. Chiar este apreciat ca aduce fonduri pentru Cluj. Oamenii cred ca au inteles in sfarsit ca un primar care are deschidere face mult mai bine decat unul inchis in urbea lui. Partea politica imi rezolva foarte multe probleme de timp, obtinand avize mai repede, proiecte puse mai repede pe masa de discutie si la aprobare. Practic, exista o recompensa administrativa pentru timpul petrecut in politica.



Partea politica imi rezolva foarte multe probleme de timp, obtinand avize mai repede, proiecte puse mai repede pe masa de discutie si la aprobare. O recompensa administrativa pentru timpul petrecut in politica.