Premierul desemnat Emil Boc promite că va avea grijă ca România să-şi respecte angajamentele internaţionale.

Emil Boc are ca priorităţi în această perioadă formarea Guvernului, adoptarea bugetului, a legii responsabilităţii fiscale şi a noului sistem de pensii, precum şi luarea măsurilor necesare modernizării statului în acord cu rezultatele referendumului.

„Sunt conştient de responsabilitatea imensă ce vine cu acest mandat. Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru România”, a spus Boc. El a arătat că România are în primul rând nevoie de un Guvern care să dea stabilitate ţării. „Avem nevoie de un buget pentru 2010 care să fie aprobat de Parlament şi care să fie în coordonatele angajamentelor internaţionale, adică de un deficit de 5,9%”, a precizat Boc.

Respectarea angajamentelor internaţionale este o prioritate despre care premierul desemnat spune că nu va fi o problemă să fie respectată, mai ales că 2010 va fi unul mai uşor din punct de vedere economic decât anul ce tocmai se încheie. „Ne vom respecta angajamentele cu CE, BM şi FMI aşa cum am făcut şi în 2009, chiar dacă acest an a fost unul al campaniilor electeroale şi al alegerilor”, a spus Boc.