El a arătat că de cele mai multe ori variantele Codului Muncii au fost adoptate prin asumarea răspunderii Executivului.
“Decizia va fi luată în Guvern după discuţiile care le vom avea cu toate grupurile parlamentare. Ce pot să vă spun este că de fiecare dată când s-a adoptat un Cod al Muncii s-a avut în vedere practic de cele mai multe ori procedura asumării răspunderii. Şi în 2003 când s-a adoptat actualul Cod al Muncii, tot procedura asumării a fost avută în vedere.
Dacă nu exista această procedură cu greu practic se pot compatibiliza diversele interese care există în jurul Codului Muncii, ci doar printr-o procedură coerentă care să dea coerenţă prevederilor din diverse articole ale Codului pot fi susţinute şi promovate”, a spus Boc după discuţiile avute cu membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.
Varianta procedurii parlamentare obişnuite ar implica riscul de a nu se adopta un Cod al Muncii coherent, crede Boc. “Astfel există riscul să nu se adopte un cod coerent care să reprezinte interesele societăţii ca întreg şi din acest punct de vedere am ales modalitatea asumării răspunderii”, a precizat premierul.