Toate contractele care nu implementează fondurile structurale în graficul stabilit vor fi reziliate, indiferent de culoarea politică a autorităţilor locale beneficiare, a avertizat administraţiile publice locale premierul Emil Boc.

„Mesajul meu este foarte clar: indiferent de administraţie, indiferent de culoare politică a acesteia, autorităţile locale care nu implementează proiectele europene în termenul şi în graficul stabilit vor avea contractele reziliate, pentru că nu ne permitem ca ţară să pierdem bani europeni pentru că o administraţie sau alta nu implementează proiectele europene”, a declarat Emil Boc.

El a mai arătat că în perioada următoare sunt programate să fie finalizate lucrările la mai multe obiective finanţate cu fonduri europene în toată ţara.

„Investiţiile şi absorţia fondurilor europene reprezintă de departe calea cea mai rapidă şi sigură de a ieşi din criza economică. De aceea, Guvernul României îşi concentrează toate efoturile pe aceste două obiective mari, utilizarea cu eficienţă a investiţiilor de la buget şi prioritizarea acestora”, a precizat Boc