Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene trebuie să elaboreze, cel târziu până la 16 august, noile organigrame care să includă şi restructurările pe care le-au aplicat, a anunţat premierul Emil Boc, în cursul videoconferinţei cu prefecţii.

Şeful Executivului a spus că doreşte ca, imediat după aprobarea noilor organigrame de către consiliile locale şi judeţene, să şi devină operabilă restructurarea la nivelul aparatului bugetar.

El le-a cerut prefecţilor „să trateze cu maximă responsabilitate” procesul de restructurare, dar şi să aibă un dialog cu persoanele care vor fi disponibilizate, pentru a le pune la dispoziţie soluţiile Guvernului privind recalificarea profesională.

„În acest moment, avem ca alternativă posibilitatea de a participa la procesul de recalificare profesională cu costurile suportate de stat. Dacă o persoană care devine şomer doreşte să se recalifice, statul are fondurile asigurate pentru a le plăti cursurile necesare recalificării profesionale, astfel încât oamenii să-şi poată găsi un loc de muncă”, a precizat Boc.

Primul-ministru a menţionat că în prezent există 11.000 de posturi libere la nivel naţional, care pot fi ocupate de cei disponibilizaţi din aparatul bugetar.