Emil Boc solicită Parlamentului să modifice OUG prin care este stabilit plafonul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire.

Adoptată în urma cu zece zile, OUG privind ajutoarele de încălzire trebuie modificată pentru că Guvernul a stabilit ca limită maximă a venitului pe membru de familie o sumă prea mică.

„Solicităm Parlamentului ca în regim de urgenţă să modifice OUG şi să majoreze plafonul de la 425 lei la 615 lei. Am trimis celor două Camere o cerere în acest sens”, a spus premierul interimar Emil Boc.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, familiile care au un venit de până la 425 lei per membru de familie are dreptul la ajutoare pentru încălzire în următoarele cinci luni de iarnă.

„Când am stabilit plafonul ne-am bazat pe o analiză făcută în vară de Ministerul Muncii. Acum am făcut o altă analiză financiară şi cu autorităţile locale şi am constat că putem majora plafonul”, a spus Boc. El a solicitat primarilor să primească cererile de ajutor de încălzire de la toţi cetăţenii acre au un venit de până la 615 lei per membru de familie.