Premierul Emil Boc susţine că preşedintele PSD, Mircea Geoană, manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor pentru că nu menţionează, în declaraţiile sale, că, potrivit Legii pensiilor, procesul va avea loc în 2030, nu în prezent.

„PSD şi Mircea Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor. Mircea Geoană nu menţioneapă faptul că egalizarea vârstei de pensionare a femeilor şi a bărbaţilor va avea loc doar în anul 2030. Nu în prezent, aşa cum mint cu bună ştiinţă, PSD şi Mircea Geoană. Scopul minciunii este clar. PSD şi Mircea Geoană vor să blocheze Legea pensiilor pentru a păstra nemodificate legile privilegiate ale parlamentarilor precum şi pensiile speciale, care nu au la bază principiul contributivităţii”, se arată într-un comunicat PDL semnat de Emil Boc şi preluat de Mediafax.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reluat, sâmbătă, la Zalău, afirmaţia că social-democraţii nu sunt de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, pentru că femeile din România se confruntă cu condiţii mult mai grele decât cele în care trăiesc femeile din UE.

Potrivit acestuia, punctul de pensie trebuie să fie 45 la sută din salariul mediu brut, iar PSD va face tot posibilul ca legea pensiilor să fie elaborată până în decembrie.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc.

SURSA: Mediafax