România nu discută în acest moment cu Fondul Monetar Internaţional despre un nou acord, fiind prematură existenţa unor astfel de consultări, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

„Este prematur să vorbim despre un nou acord cu FMI. Nu avem în acest moment discuţii despre un nou acord cu FMI”, a spus Boc. Întrebat şi dacă Executivul ia în calcul ca salariile să fie raţionalizate la plată, Boc a răspuns că un astfel de scenariu este exclus.

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat, marţi, că şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, i-a anunţat pe reprezentanţii patronatelor că există discuţii privind un nou împrumut de la FMI, dar încă nu a fost stabilită o sumă, ci doar domeniile pe care ar trebui să se axeze investiţiile.

Referitor la posibilitatea încheierii unui nou acord, Franks a reiterat marţi că deocamdată nu au început discuţiile cu Guvernul.

De asemenea, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat că un nou acord cu FMI nu se numără, deocamdată, printre subiectele discutate cu delegaţia Fondului.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie – 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia urmează să se discute şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.