„Dialogul social nu s-a întrerupt şi nu se va întrerupe niciodată. Guvernul României va continua acest proces de negociere, de dezbatere, de analiză, de consultare cu partenerii sociali, în vederea găsirii soluţiilor optime, astfel încât, pe de-o parte, România să meargă mai departe, pentru a nu face paşi înapoi în procesul de reformă, şi, în acelaşi timp, de a ţine cont, atât cât este posibil şi cât ne permite bugetul, să putem rezolva revendicările solicitate de patronate şi sindicate”, a spus Boc, după şedinţa săptămânală a Executivului.
El a criticat guvernarea condusă de liberalul Călin Popescu-Tăriceanu, acuzând că ar fi „pus pe butuci” bugetul de stat.
„România va consuma atât cât îşi poate permite. Bugetul de stat va acorda atât cât va putea şi nu va ţine cont de propunerile populiste din partea opoziţiei, care ştiţi bine că în anul 2008 a pus bugetul ţării pe butuci şi a sacrificat interesele României pe termen mediu şi lung. Guvernul pe care îl reprezint va rămâne ancorat în realitate şi va adopta ceea ce România poate şi nu va sacrifica şansele de creştere economică în anul viitor”, a completat şeful Executivului.
Întrebat dacă Guvernul a decis creşterea salariilor bugetarilor pentru anul 2011, premierul a menţionat că Executivul mai trebuie să negocieze cu sindicatele şi patronatele, după care se va lua o decizie politică la nivelul coaliţiei de guvernare privind legea-cadru a salarizării unitare şi aplicarea acesteia în anul 2011.
„Nu s-a decis astăzi acest lucru, pentru că vom lua această decizie în urma finalizării procesului de consultare atât cu patronatele, cât şi cu sindicatele, evident pe baza deciziei politice a coaliţiei”, a menţionat Boc.
Confederaţiile sindicale au cerut majorarea salariului minim pe economie de la 600 de lei la 750 de lei în anul 2011, precum şi modificarea grilelor de salarizare cuprinse în proiectul curent.