În cadrul şedintei de plen din Parlament, ţinută pentru validarea Guvernului, premierul desemnat Emil Boc a declarat că impozitul minim şi-a atins ţinta, aceea de a combate evaziunea fiscală. Boc a precizat că firmele care făceau evaziune fiscală, fie au dispărut de pe piaţă, fiind afectate de impozitul minim, fie au fost obligate să-şi declare veniturile. Premierul desemnat a ţinut totuşi să declare faptul că versiunea actuală a impozitului minim nu poate fi menţinută,
În cadrul şedintei de plen din Parlament, ţinută pentru validarea Guvernului, premierul desemnat Emil Boc a declarat că impozitul minim şi-a atins ţinta, aceea de a combate evaziunea fiscală.
Boc a precizat că firmele care făceau evaziune fiscală, fie au dispărut de pe piaţă, fiind afectate de impozitul minim, fie au fost obligate să-şi declare veniturile.
Premierul desemnat a ţinut totuşi să declare faptul că versiunea actuală a impozitului minim nu poate fi menţinută, fiind necesar ca în 2010 să fie impus într-o altă formă, în sectoarele mai predispuse la evaziune.
Statul a introdus impozitul forfetar argumentând că multe firme îşi cosmetizează conturile de profit şi pierdere pentru a plăti taxe mai mici. Astfel, Ministerul de Finanţe susţinea că din cele peste 617.000 de firme care au depus bilanţuri contabbile, aproape 40% au raportat pierderi.
Impozitul minim a adus venituri suplimentare la stat de 592,8 milioane de lei, potrivit lui Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.