Impozitul minim trebuie restrâns la domeniile şi activităţile unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută şi eliminată, cum ar fi restaurantele, dar aceasta se va stabili în urma analizei pe care o face în prezent comisia economică a coaliţiei, a declarat premierul Emil Boc.

„Cred că, pentru viitor, impozitul forfetar aşa cum a fost el conceput trebuie să se restrângă la acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută şi eliminată, cum ar fi de exemplu domeniul restaurantelor. Pot fi şi alte domenii, dar trebuie să fie identificate. Am cerut o analiză în acest sens, a fost o discuţie şi în comisia economică a coaliţiei şi sper ca pe această linie să mergem în viitor. Asta este dorinţa mea, dar vreau să vedem şi rezultatul analizei economice care va fi puse pe masă de către specialiştii coaliţiei”, a spus Emil Boc.

În opinia premierului, primul scop al impozitului minim a fost atins, astfel încât cei care aveau foarte multe firme fantomă, fără activitate, au fost obligaţi să decidă dacă le menţin sau le închid.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Impozitul minim: încasări peste aşteptări.