Premierul Emil Boc este convins că moţiunea de cenzură introdusă de Opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe noul Cod al Muncii nu are nici o şansă să treacă.
„Această moţiune de cenzură nu are nicio şansă. În primul rând, această moţiune de cenzură nu are aproape nimic în legătură cu asumarea pe care am făcut-o în faţa Parlamentului. Pţinele referiri cu privire la Codul Mncii fie sunt contradictorii, fie sunt copiate, fie reprezintă fraze goale, fără conţinut. Al doilea motiv este acela că peste două treimi din textul moţiunii sunt doar atacuri politice si reprezintă sloganuri populiste, răsuflate si demagogice. Asta arată faptul că Alianţei Socialiste nu îi pasă de locurile de muncă ale românilor”, a spus Boc în faţa parlamentarilor.
În discursul premierului de la tribuna Parlaeemntului s-au regăsit şi versuri, Boc citându-l pe Eminescu pentru a exemplifica de ce crede că moţiunea este „demagogică şi populistă”. „Dacă ar fi să rezum într-o formulă plastică această moţiune de cenzură, m-aş referi la versurile lui Eminescu din poezia <<Criticilor mei>> cu următorul fel de a spune: E uşor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune/Înşirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune”, a arătat Boc.
Premierul este prezent în Parlament la votul pe moţiunea de cenzură introdusă de parlamentarii Opoziţiei ca urmare a angajării răspunderii Executivului pe noul proiect de lege privind modificarea Codului Muncii.
Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Dacă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, deputaţii şi senatorii nu au iniţiat nicio moţiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta şi-a asumat răspunderea se consideră adoptat. Dimpotrivă, dacă moţiunea de cenzură a primit votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, atunci Guvernul este demis.