“Nu există niciun fel de obstacol de la UE pentru ca România să reorganizeze administrativ-teritorial ţara. Există încă din 2003 un memorandum în Guvern, semnat de Adrian Năstase, în privinţa procesului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Între propunerile susţinute de Adrian Năstase se afla inclusiv propunerea pe care PDL o susţine astăzi. De ce n-a realizat-o Adrian Năstase? De teama baronilor. De ce nu realizează astăzi Victor Ponta? Tot de teama baronilor, aceasta este cruda realitate”, a spus Boc.
Potrivit premierului, “din perspectiva UE, avem doar angajamentul de a putea păstra până la modificarea propusă acele modalităţi de raportare către Eurostat şi unde Institutul Naţional de Statistică este elementul de cooperare şi colaborare”.
“În concluzie, nu există niciun fel de obstacol pentru a modifica administrativ ţara din perspectiva UE”, a explicat Emil Boc.
Primul-ministru a dat asigurări că actualele proiectele derulate cu fonduri europene nu se blochează, iar în exerciţiul financiar următor noile proiecte vor fi construite pe structura regională.